Allmän Kurs

Behörighetsgivande kurs Fryshusets folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs passar dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg. Här studerar du 1-3 år, beroende på dina tidigare erfarenheter och studier.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Den sökande är minst 18 år Grundskola (godkänt i matematik, svenska och engelska) Helst 1 års gymnasium eller 2 års arbetserfarenhet Minst SvA grund

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Kostnader: Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiestöd från CSN. Terminsavgift för kopior, datorlicens, studiebesök, aktiviteter och kaffe/te är 700 kr. Bärbar dator finns att hyra terminsvis för 400 kr.

Kontakt: Kristina Solheim

Telefon: +46760010794

E-post:
kristina.solheim@fryshuset.se

Kursen ger dig grundläggande behörighet för att studera vidare på universitet, yrkeshögskola eller annan eftergymnasial utbildning, genom undervisning i de gymnasiegemensamma ämnen. Möjlighet till särskild behörighet finns.

Vi blandar många olika undervisningsformer för att människor lär sig på olika sätt. Samtal, debatter, föreläsningar, uppsatsskrivande, laborationer är en del av att studera hos oss. Vi går även på studiebesök för att inspirera och levandegöra det vi läser om. Vi gör samarbetsövningar för att utmana vårt tänkande kring ledarskap och gruppdynamik.

Du studerar i folkhögskolans lokaler på Fryshuset som är en unik mötesplats för unga människor. Deltagarna deltar och medverkar i träffar och konferenser som Fryshuset anordnar. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs 

 

Studieplan

Kursens mål är att ge dig som deltagare, utöver en gymnasieexamen, behörighet till högre studier. För att uppnå grundläggande behörighet för högskolestudier så läser alla deltagare följande kurser:

Svenska 1, 2 & 3
Engelska 5 & 6
Matematik 1a/b & 2a/2b
Naturkunskap 1a1, 1a2 & 2
Samhällskunskap 1a1 & 1a2
Historia 1a1 & 1a2
Religion 1

Övrig information

Skollov följer det allmänna skolväsendet i Stockholms län. Vi tillämpar även löpande antagning efter kursstart om plats finns!

Länk till kursen på skolans webbplats

https://fryshuset.se/verksamhet/fryshusets-folkhogskola/kurser-stockholm/allman-kurs/

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

 

Fryshusets folkhögskola

Fryshusets folkhögskola vill öka deltagarnas kompetens och stärka deras tro på sig själva och förbereda för högskolestudier eller yrkesutbildningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fryshusets folkhögskola
Box 92022
120 06 Stockholm

Besöksadress: Mårtendalsgatan 2-8

Telefon: 08-691 76 00 (Fryshusets växel)
E-post: folkhogskolan@fryshuset.se
Webbadress: https://fryshuset.se/verksamhet/fryshusets-folkhogskola