Naturens apotek – ditt egna naturliga apotek

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: 6 600 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Med hjälp av både örtagårdsväxter och vilda växter skapar vi under veckan ditt personliga örtapotek.

Biskops Arnös egna prunkande örtagård och de artrika omgivningarna på ön ger oss ett smörgåsbord av örter att ta del av. Vi doftar, känner, smakar och lär oss om örterna vi använder: Hur de skördas, tas om hand och används på bästa sätt. Vi varvar teori med praktik och fyller våra sinnen med örternas väsen.

Medicinalväxter är grunden till vår nutida medicin och i dessa växter finner vi många aktiva ämnen och verkningar som vi kan dra nytta av i vår vardag när vi fått en förkylning, har rethosta, fått ett besvärligt sår, bränt oss o.s.v.

Exempel på produkter vi kommer att tillverka till ditt egna örtapotek: Torkade örter/örtblandning, salva/liniment, myggspray, kylande gel för myggbett eller andra kliande/onda bett, medel mot hosta, tinkturer i olika former, örtoljor mm. Har du något särskilt önskemål för just ditt örtapotek så kan vi titta närmare på det.

Kursledare
Ulrika Svanström
 är utbildad örtterapeut och örtpedagog. Sedan 2012 är hon återkommande gästlärare på kursen Naturens medicin på Biskops Arnö. Ulrika har haft egna kurser i ogräsmatlagning, tillverkning av salvor mm. Just nu arbetar hon även på en längre utbildning om läkeväxter. Ulrika brinner för att ta tillvara på växterna vi har omkring oss och se hur de kan stödja oss i vårt dagliga liv.

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/