Allmän kurs – nyfiken på världen – distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: God datorvana och tillgång till internetansluten dator. Personligt brev där du berättar lite om dig själv, bifoga ett personbevis och ditt senaste skolbetyg eller ett samlat betygsdokument.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 28 maj 2025

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: Kostnad för material, data, kopiering mm beräknas till 1000 kr/termin för heltidsstudier, 500 kr/termin för halvtidsstudier.

Kontakt: Niklas Weidenhaijn

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
niklas.weidenhaijn@biskopsarno.se

Behörighetsgivande kurs på distans för dig som vill vidga dina perspektiv och få en bred plattform för vidare studier.

Kurslängd
Kursen kan läsas på hel- eller halvtid. Minst ett år heltid eller två år halvtid är kravet för att vi ska kunna ge dig ett studieomdöme.

Om du redan har grundläggande behörighet och endast vill komplettera med några ämnen, så är minimitiden en termin halvtid. Normalt studerar du 1 – 3 år heltid eller 2 – 6 år halvtid beroende på förkunskaper.

Kursen vänder sig till dig som, av olika anledningar, vill studera hemifrån. Du har datorvana och uppkoppling till Internet i hemmet. Du har stark vilja och god självdisciplin.

Kursen vänder sig speciellt till dig som vill vidga dina perspektiv och få en bred plattform för vidare studier och engagemang. Inom kärnämnena naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia arbetar vi delvis med ämnesövergripande temastudier.

Kursens upplägg
Du studerar hemma och har kontakt med lärare och övriga kursdeltagare via nätet. Kursdeltagare och lärare träffas på skolan minst tre gånger på termin. Dessa träffar är obligatoriska. Det finns även frivilliga träffar. De obligatoriska träffarna ger grundläggande information om studiearbetet. Vissa träffar sker i form av studiebesök.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs skall du ha uppnått allmän behörighet till fortsatta studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/langkurser/allman-kurs-pa-distans

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/