Bildvärldar

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22 jul 2024 - 26 jul 2024

Kostnader: 6 100 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

En kurs för målare som har målat en del tidigare och med förkunskap i måleri.

Utifrån egna medhavda föremål och fotografier skapar vi nya bildvärldar. Vi inleder med att gestalta våra egna visuella miljöer via stilleben och/eller collage. Den som vill kan också pröva att arbeta med parafraser och göra egna tolkningar av äldre konstverk.

Tyngdpunkten ligger på att du ska leta fram dina egna visuella världar och med måleriets hjälp gestalta dem. Du väljer själv om du vill arbeta med akryl eller olja. Det går också bra att endast fokusera på teckning under veckans gång.

Vi kommer att prata om komposition, bildriktningar, färgmöten och visuella budskap. Det blir en intensiv vecka där vi målar fram och målar över och målar fram igen… Själva processen skapar vägen till nya uttryck, bilder och bildvärldar.

Varje morgon inleds med en kortare bildföreläsning. Vi gör konsthistoriska nedslag bland parafraser och stilleben, talar om samtida förhållningssätt till måleri och lär oss av andra konstnärers strategier när det kommer till såväl teckning som färglära. På eftermiddagarna har vi genomgångar och tittar på varandras arbeten.

Du tar med dig eget material till kursen, t ex dukar, pannåer, penslar och färger som du tycker om att arbeta med. Det finns enklare stafflier att låna på skolan. Behöver du större staffli för dina behov, tar du med dig det själv.

Skolan tillhandahåller ett bassortiment av akrylfärg som deltagarna får använda under kursen.

Kursansvarig
Monika Marklinger är utbildad på Konsthögskolan Valand, Göteborg och Kungliga konsthögskolan, Stockholm. Med utgångspunkt i ett figurativt måleri skapar Monika detaljrika collage och myllrande installationer. Monika har ställt ut i en rad olika sammanhang, såväl i Sverige som internationellt. Monika är bl a representerad på Statens konstråd och Moderna Museet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/bildvarldar

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/