Naturens medicin - grundkurs

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
1-4 terminer
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se kursens hemsida

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: Se kursens hemsida

Kontakt: Janne Hallqvist

Telefon: 0171-826 70

E-post:
janne.hallqvist@biskopsarno.se

Friskvårdkurs med inriktning på alternativa metoder och synsätt

Friskvårdskurs med inriktning på alternativa metoder och synsätt
Vem vänder sig kursen till? Kursen vänder sig till dig som vill ha en grundlig introduktion till naturmedicin. Kursen är bl. a. lämplig för dig som redan arbetar med, eller i framtiden vill arbeta med naturmedicin och vill ha en bred bas.

Kursen kan vara ett komplement till den utbildning du redan har. Den kan vara ett första steg i att utbilda dig för att arbeta med hälsofrågor. Inga särskilda förkunskaper krävs, men ett deltagande i kursen förutsätter ett brinnande intresse för naturmedicin och alternativa friskvårdsmetoder.Vi arbetar såväl teoretisk som praktisk.

Kursen är helt och hållet skolförlagd och på heltid. Lektionerna börjar vanligen 9.00 och slutar antingen 14.30 eller 16.15.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med kursen är att du ska få en djupgående introduktion till olika kulturers naturmedicinska traditioner. Vi vill att du ska se att olika kulturers synsätt kompletterar varandra. Vi vill lägga en grund för respekten av mångfalden inom det naturmedicinska och folkmedicinska tänkandet. Kursen är inte diplomerande inom något område, men ett mål är att du efter avslutad kurs ska kunna föra samtal med människor, där du på naturmedicinsk grund bidrar med förståelse av samband mellan kropp, psyke och hälsa. Du ska även i friskvårdande syfte kunna ge enklare, individuellt anpassade behandlingar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/langkurser/naturens-medicin-grund

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/