Ljusets magi - en praktisk fotokurs

Sommar/helg/veckokurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  30 apr 2024
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

I denna kurs får du lära dig att se olika typer av ljus och använda det för att ladda dina bilder med magi.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: 6 100 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor. Grundmaterial ingår.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Fotografi betyder att skriva med ljus. Utan ljus inget fotografi. Ljuset färdas genom objektivets linser, exponerar den ljuskänsliga sensorn och ett motiv avbildas. Men detta är bara en del av ljusets betydelse för skapandet av en bild.  Det är nämligen ljuset som bär stämningen, atmosfären och känslan i ett fotografi. 

Kursinnehåll
En kurs för dig som redan fotograferat ett tag, känner dig bekväm med hur kameran fungerar men vill utöka ditt seende utöver det du idag tycker är mest spännande. Varje dag ska handla om ljus men du ”tvingas” ut ur din comfortzon (tex jag är naturfotograf och nu måste jag ta porträtt).

Du har redan ett intresse för tex natur, porträtt eller annan genre men känner att det saknas något. Här får du utökade kunskaper om fotografering och hur du själv kan påverka bildresultatet. Vi går igenom utsnitt, komposition men framförallt ljusets påverkan/inverkan/vikt för bilden. Kursen innehåller teori och dagliga praktiska övningar med handledning, samt fotouppgifter på egen hand.

Förkunskaper
Du har fotograferat ett tag, kan din kamera och förstår sambandet mellan bländaren, slutartid och ISO och deras olika inverkan på bilden. Du har datorvana så att du kan föra över bilder till datorn och organisera dem där och kanske även redigera lite. Du gillar en genre av foto men är öppen för att prova annat.

Utrustningskrav
Digitalkamera med minneskort, valfria objektiv och kortläsare/sladd för överföring till din dator . Bärbar dator/laptop med möjlighet att läsa in, göra urval och göra en grundläggande bildbehandling. Stativ, blixt och reflexskärm kan vara bra att ha men inget krav.

Kursledare
Bosse Kinnås
arbetar som lärare på Nordens Fotoskola. Han har jobbat som frilansfotograf i egen firma i många år och även undervisat i foto/bildbehandling på frilansbasis de senaste 20 åren.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/ljusets-magi-en-praktisk-fotokurs

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/