Skola:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Plats:
Ransäter - Värmlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
Ej angivet
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
15 maj

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 12 aug 2024 - 16 aug 2024

Kontakt: Akvarellmåleri

Telefon: 055230250

E-post:
jenny.blom@geijerskolan.se

 Den här grundkursen innehåller massor av tips, knep och tekniker för att komma igång eller för att utveckla ditt måleri. Veckans uppgifter har fokus på landskap.

Akvarellen är ett roligt, spännande och oförutsägbart medium, och vi lär oss att använda oss av akvarellens speciella egenskaper!

På kursen får du tydlig information, noggranna genomgångar och många demonstrationer. Vi jobbar med akvarellens egenskaper och får prova olika metoder för att måla vått i vått och lager på lager. Huvudfokus under kursen är olika typer av landskapsmåleri. Vi låter oss inspireras av de vackra omgivningarna, och om vädret tillåter så kan vi måla utomhus i grönskan. Att skapa vackra färgblandningar är en konst i sig, och deltagarna får kunskaper i färglära, färgblandning och hur man skapar djup. Vi provar olika experimentella arbetssätt och olika tekniker för att maskera vitt i en bild. Kursdeltagarna får också en genomgång på olika material, papper, akvarellfärg och penslar.

Välkommen till Geijerskolan i vackra Värmland och vår stora fina ateljé. Ateljén har du tillgång till hela kvällen! Kursledaren har jobbat som konstlärare på Geijerskolans olika estetiska utbildningar i 18 år, och är van att handleda både i grupp och individuellt. Allt material du behöver finns på plats, och ingår i kursavgiften. Vill du ta med egna penslar och färg så går det bra.

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar för kost och logi dvs. rum, frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika. För enkelrum är priset 5.700 kr.

Du som inte bor på skolan betalar en serviceavgift 3.800 kr, som inkluderar frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika.

OBS! Begränsat antal platser. Ju tidigare du söker desto större möjlighet har du att få en plats på kursen. Du kan endast söka via Geijerskolans hemsida. Sista anmälningsdag 15 maj.

Vid avbokning senare än tre veckor före kursstart debiterar vi 20 % av inackorderingspriset.

Fler kurser inom: Målning / Teckning

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter

Vi finns i sagans och diktens landskap i Ransäter i natursköna Värmland. Vi erbjuder en ovanlig bredd av olika utbildningar. Platsen inbjuder till att du kan fokusera på studier. Geijerskolan är en stimulerande studiemiljö och har en skön atmosfär. Cafékvällar, konserter med skolans ensembler och kulturmöten berikar fritiden. Vi har ett stort och trivsamt internat!

Läs mer om skolan

Postadress:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Allévägen 1
684 93 Ransäter

Telefon: 0552-302 50
E-post: info@geijerskolan.se
Webbadress: http://geijerskolan.se/