Skola:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Plats:
Ransäter - Värmlands län
Längd:
1 termin, 3 dagar/vecka
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: personligt brev

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: geijerskolan.se/avgifter-och-kostnader

Kontakt: Edward Olsson

Telefon: 0552-30250

E-post:
edward.olsson@geijerskolan.se

Behöver du få balans, inspiration och nya krafter tillbaka? Vi erbjuder en mjuk och stödjande miljö på folkhögskola.

Genom kursens stimulerande innehåll får du delta i skilda aktiviteter: måleri, litteratur och skrivande, mindful yoga, musik och samtal om livsåskådning. Vi vänder oss till dig med behov av att hitta dig själv. Få balans, inspiration och nya krafter tillbaka. Kanske är du sjukskriven eller arbetslös. Det kan finnas risk för att bli isolerad när de sociala kontaktytorna minskar, många upplever att de kommer i en ond cirkel och får svårt att se nya möjligheter. Att träffa andra som befinner sig i samma situation kan vara ett viktigt stöd för den enskilde och en väg tillbaka till att hitta sig själv. Vår kurs har inte en ”psykiatrisk” inriktning utan utgår från de möjligheter som finns inom Geijerskolan.

Kursen är på 1 termin och startar i augusti.

Huvudinnehåll och former

Vi vill erbjuda en mjuk och stödjande miljö på folkhögskola. Genom kursens stimulerande innehåll får du delta i skilda aktiviteter: måleri, litteratur och skrivande, mindful yoga, musik och samtal om livsåskådning. Erfarenhet visar att olika kreativa moment i kombination med gott kamratskap kan verka läkande för den enskilde. Personlig utveckling och aktiviteter i grupp kan öka självkänslan och hjälpa till att hitta tillbaka till sig själv.
Kursen leder framåt
Förhoppningsvis skall du efter tiden hos oss ha fått nya erfarenheter och vidgade perspektiv på din situation. Kanske är du redo att återgå till ditt arbete eller pröva andra vägar. Till vårterminen kan du söka Skaparverkstad som är en terminskurs med estetisk inriktning.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målsättning för Balans och inspiration

Kursdeltagaren ska efter kursen känna sig stärkt och ha fått nya krafter för att gå vidare, antingen i studier, arbete eller på annat sätt.
Kursdeltagaren ska ha fått kännedom om viktiga och aktuella livsåskådningsfrågor och satt dem i relation till sin egen situation.
Kursdeltagaren ska även ha fått kunskaper i hur man utövar mindfulness och yoga, samt fått ta del av inspirerande exempel inom konst, litteratur och musik – och själv fått möjlighet att praktisera läkande kreativitet inom måleri, litteratur och musik.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://geijerskolan.se/balans-och-inspiration/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter

Vi finns i sagans och diktens landskap i Ransäter i natursköna Värmland. Vi erbjuder en ovanlig bredd av olika utbildningar. Platsen inbjuder till att du kan fokusera på studier. Geijerskolan är en stimulerande studiemiljö och har en skön atmosfär. Cafékvällar, konserter med skolans ensembler och kulturmöten berikar fritiden. Vi har ett stort och trivsamt internat!

Läs mer om skolan

Postadress:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Allévägen 1
684 93 Ransäter

Telefon: 0552-302 50
E-post: info@geijerskolan.se
Webbadress: http://geijerskolan.se/