Allmän kurs - svenska som andra språk

Behörighetsgivande kurs Kyrkeruds folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs - svenska som andra språk, är för dig som har som mål att läsa in behörigheter på folkhögskola/Komvux eller där Arbetsförmedlingen bedömer att språkträning är ett lämpligt steg för dig att komma vidare i din språkutveckling. Kursen kommer att drivas på grundläggande nivå med möjlighet till behörighet på grundskolenivå i de ämnen vi undervisar.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att läsa på kursen behöver du ha kunskaper motsvarande SFI C och vilja utvecklas vidare från den nivån.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022

Kontakt: Petter Börjesson

Telefon: 010-83 31 359

E-post:
petter.borjesson@regionvarmland.se

Som deltagare på denna kurs stärker du dina kunskaper och färdigheter i att tala, läsa, skriva och förstå svenska. Du får även undervisning i samhällsorienterande ämnen för att kunna påverka din livssituation och engagera dig i samhällsutvecklingen.

Förhoppningen är att du som deltagare ska genomgå en personlig utveckling som ger ökade möjligheter att orientera dig i det svenska arbetslivet m m. Du får även möjlighet att skapa en relation till de ämnen som du kommer möta vid senare utbildningar.

Mål

Målet är att du efter din utbildning ska ha ökat möjligheterna till fortsatta studier på grundläggande vuxenutbildningsnivå.

Kursinnehåll

 • Svenska språket i tal och skrift
 • Matematik 
 • Samhällsorienterande ämnen 
 • Datakunskap 

Kursintyg

Kursen avslutas med att du får ett intyg.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Målet är att du efter din utbildning ska ha ökat möjligheterna till fortsatta studier på grundläggande vuxenutbildningsnivå.

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola  Konstskolan i Värmland  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/