Färggrafik

Ansökan stängd
Skola:
Kyrkeruds folkhögskola
Plats:
Årjäng - Värmlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Kostnad utan logi 1395 kr det inkluderar 5 luncher och fika, en middag och serviceavg. Kostnad med logi 3525 kr det inkluderar boende, 5 frukost, lunch, middag, fika och serviceavg. Grundmaterial ingår ytterligare materialkostnader kan tillkomma.

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Experimentell etsning och flerfärgstryck.
Den här kursen är för dig som kanske redan provat på andra grafiska tekniker eller arbetat med torrnål och känner att du är ivrig att veta vad som finns mer!

Kursen är full. Plats på reservlista finns

Vi ska etsa i kopparplåt och arbeta med hårdgrund, mjukgrund, akvatint, sockerakvatint och den lite mer svårkontrollerade flatbitningen. Under kursen kommer vi jobba i flera färger, med flera plåtar kombinerade på olika sätt och färgsepareringar.

Målet med kursen är inte resultaten utan att testa olika sätt att etsa, arbeta med färger och bli säker i verkstaden. Det viktigaste är att det känns roligt och spännande och att ni får med er allt ni behöver för att senare kunna arbeta vidare själva. Grundmaterial ingår i kursen.

Kursledare
Jag som håller i kursen heter Ulli Evans, jag är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och vid Grafikskolan. Experimentell grafik med inslag av teckning, måleri, glas och textil är vad jag gillar att jobba med just nu. Jag jobbar som grafiklärare vid Nyckelviksskolan och Folkuniversitetet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

Fler kurser inom: Hantverk Grafik

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola  Konstskolan i Värmland  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/