• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Experimentell etsning och flerfärgstryck.
Den här kursen är för dig som kanske redan provat på andra grafiska tekniker eller arbetat med torrnål och känner att du är ivrig att veta vad som finns mer!

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Kostnad utan logi 1395 kr det inkluderar 5 luncher och fika, en middag och serviceavg. Kostnad med logi 3525 kr det inkluderar boende, 5 frukost, lunch, middag, fika och serviceavg. Grundmaterial ingår ytterligare materialkostnader kan tillkomma.

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Kursen är full. Plats på reservlista finns

Vi ska etsa i kopparplåt och arbeta med hårdgrund, mjukgrund, akvatint, sockerakvatint och den lite mer svårkontrollerade flatbitningen. Under kursen kommer vi jobba i flera färger, med flera plåtar kombinerade på olika sätt och färgsepareringar.

Målet med kursen är inte resultaten utan att testa olika sätt att etsa, arbeta med färger och bli säker i verkstaden. Det viktigaste är att det känns roligt och spännande och att ni får med er allt ni behöver för att senare kunna arbeta vidare själva. Grundmaterial ingår i kursen.

Kursledare
Jag som håller i kursen heter Ulli Evans, jag är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och vid Grafikskolan. Experimentell grafik med inslag av teckning, måleri, glas och textil är vad jag gillar att jobba med just nu. Jag jobbar som grafiklärare vid Nyckelviksskolan och Folkuniversitetet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

Fler kurser inom: Hantverk Grafik

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola - Konstskolan i Värmland -  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. Skolan i Årjäng är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Där finns stora och välutrustade ateljéer/verkstäder som är öppna för kursdeltagarna även utanför ordinarie lektionstid. Sommartid erbjuds dessutom en mängd olika sommarkurser som du hittar på vår egen hemsida (www.kyrkerud.se). Skolan är så gott som helt tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/