Medlefors folkhögskola

Skolan ligger vackert belägen vid Klintforsån och har promenadavstånd till Skellefteälven med dess strövområden. Skolan har ca 200 studerande på långa kurser och genomför ca 300 kortkurser varje år främst med huvudmannens organisationer, funktionshindersrörelsen med flera. Promenadavstånd till Skellefteå centrum (ca 20 min). Medlefors är en externatskola, de som studerar på långa kurser hyr egen bostad i Skellefteå med omnejd.

Medlefors Folkhögskola

OM MEDLEFORS

Medlefors konferensanläggning vill vara en plats för människors möten inramat av bra miljö samt god och vällagad mat!

Huvudmannen för skolan är den ideella föreningen Norrlands arbetares folkhögskola, bildad av organisationer inom arbetarrörelsen. Vi arbetar för ett samhälle präglat av frihet, rättvisa, jämställdhet, jämlikhet och solidaritet. Vi tar ställning för arbetarrörelsens värderingar. Till Medlefors är den som delar tron på alla människors lika värde och allas lika rätt välkomna.

Kombinationen av folkhögskola och kurs- och konferensanläggning är mycket berikande. De som studerar på folkhögskolans korta och långa kurser har tillgång till förstklassig mat och trevliga lokaler. Våra konferensgäster har möjlighet att berika sin vistelse hos oss med hjälp av våra duktiga pedagoger.

Våra profilområden är folkhälsa och arbetsmiljö, men vi kan även erbjuda allt från kurser i kommunikation till vattentabata i vår nyrenoverade inomhuspool.

Vi har också möjlighet att genomföra samverkanskurser med organisationer och ideella föreningar.

OM FOLKHÖGSKOLAN

Vi arbetar för att frigöra människors inneboende vilja och förmåga att påverka sin framtid och vårt motto är:

Kom som du är – gå dit du vill    

Vi vägleds av arbetarrörelsen värdering och vår vision om allas lika värde och allas lika rätt. Vi är en ideell förening, Norrlands arbetares folkhögskola, bildad av organisationer inom arbetarrörelsen. Till Medlefors är den som delar tron på alla människors lika värde och rätt välkomna.

Kombinationen av folkhögskola och konferensanläggning är mycket berikande för alla parter. Vi eftersträvar kvalitet, saklighet och bredd och att ni trivs när ni möts av vår proffsiga personal.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan är tillgänglig för personer med synnedsättning, hörselskada, är dövblinda, har allergi och/eller är rullstolsburna.

Hitta hit

Postadress:
Box 707
931 27 Skellefteå

Besöksadress:
Medleforsvägen 2

Telefon: 0910-575 00
Fax: 0910-575 01

E-post:
folkhogskola@medlefors.se

Webbadress:
www.medlefors.se

Huvudman:
Arbetarrörelsen.

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
April - Maj

Övrig information:
Husdjur tillåtna

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Etableringskurs på folkhögskola