Allmän kurs inriktning: FLEX, start hösttermin

Ansökan stängd
Skola:
Solviks folkhögskola
Plats:
Kåge - Västerbottens län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 20 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Johanna Sehlstedt

Telefon: 0910 - 73 20 13

E-post:
johanna.sehlstedt@solviksfolkhogskola.se

En flexibel del av vår Allmänna kurs, där du som studerande kan välja bland ett urval av kurser.

Allmän kurs Flex är precis som den heter, en flexibel del av vår Allmänna kurs. Här kan du som studerande kombinera dina studier i svenska, engelska, matematik och samhällskunskap med ett urval av kurser. Du kan studera Friskvård, Körkortsteori, Omvärldskunskap och planera för framtiden.

Allmän kurs, flex utformas individuellt och kursinnehållet anpassas efter den enskildes önskemål och behov. Det finns ett antal kurser att välja på och dessutom finns möjlighet att få extra studietid inom ramen för inriktningstiden. Här kan du studera körkortsteori, lära dig mer om friskvård, läsa omvärldskunskap och få hjälp med din framtidsplanering. Inom ramen för ämnet Framtid kan du få hjälp att skriva ett CV, du får analysera vad du vill och kan och vi tittar på arbetsmarknaden och dess utveckling.
Studerar du på den här inriktningen så väljer du vilka av dessa delar som du vill kombinera.

De övriga 3 dagarna läser du:

Allmänna ämnen
Svenska 5 timmar, engelska 3 timmar, matematik 3 timmar och samhällskunskap 1 timme varje vecka. Du väljer nivågrupp efter dina tidigare kunskaper och färdigheter. Studierna sker tillsammans med de andra inriktningarna på vår Allmänna kurs.

Valbara kurser
1-2 timmar/vecka väljer du själv vad du vill jobba med. Extra studietid, egen träning eller musik.

Om du vill komma och se hur det är att studera på folkhögskola får du gärna komma på ett studiebesök. Kontakta Emma Wikblad - SYV - 0910-73 20 12 eller Johanna Sehlstedt - kursföreståndare på Allmän kurs - 0910-73 20 13.

Mer information om Allmän kurs hittar du på skolans egen hemsida.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://solvik.fhsk.se/allman/

Jag lärde jag mig att vara den person jag faktiskt är

Zach hoppade av gymnasiet, i stället började han på Allmän kurs. Där fick han stöd att skriva texter som han hade haft svårt för tidigare. Två år senare har han börjat på samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln

Solviks folkhögskola

Solviks Folkhögskola erbjuder studier i allmänna teoretiska ämnen, konst, musik, datorgrafik, kultur och kurser för seniorer. Skolan arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till en förbättrad livssituation.
Skolan drivs som en stiftelse (med anknytning till EFS som är en missionsrörelse inom Sv. kyrkan). Vår verksamhet bygger på kristen grund med människan i centrum.

Läs mer om skolan

Postadress:
Solviks folkhögskola
Frostkåge 105
934 92 Kåge

Telefon: 0910-73 20 00
E-post: info@solviksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.solviksfolkhogskola.se/