Polisförberedande utbildning

Ansökan stängd
Skola:
Strömbäcks folkhögskola
Plats:
Umeå - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årigt gymnasium eller motsvarande. Till ansökan ska ett personligt brev bifogas. Ett urval kallas till intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Basavgift på 2150 kr per termin + tilläggsavgift på 1500kr per termin. Se mer information om avgifter på utbildningens hemsida.

Kontakt: Lars Johansson

E-post:
lars.i.johansson@strombacksfolkhogskola.se

Funderar du på att söka till polisutbildningen? Vill du förbereda dig på bästa sätt inför antagningsprocessen och därmed öka dina chanser att komma in? Då är Polisförberedande rätt utbildning för dig.

Polisen kommer de närmaste åren att öka antalet platser på landets polisutbildningar. Men redan idag har de svårt att fylla sina utbildningsplatser, trots att det är många som söker. För att bli antagen måste den sökande klara fysiska tester, uppfylla en rad antagningskrav och dessutom ha rätt personliga egenskaper för polisyrket. Denna nya ettåriga utbildning gör dig väl förberedd inför antagningsprocessen.

Kursinnehållet kommer att vara både av teoretisk och praktisk karaktär. Det handlar om allt från fysisk träning, övningar och studiebesök till att öka kunskaperna i samhällskunskap, juridik och etik. Dessutom läggs vikt vid att utveckla språket. Allt för att öka möjligheten att bli en bra polis.

En genomförd förberedande utbildning ger ingen platsgaranti på polisutbildningen, men ökar chansen att komma in. En förberedande polisutbildning ökar även dina chanser till att få jobb inom säkerhetsbranschen eller kriminalvården.

(Foto: Polismyndigheten)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://strombacksfolkhogskola.se/utbildningar/polisforberedande/

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en spännande mötesplats där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa. Vi har en lång erfarenhet av vuxenutbildning och erbjuder utbildningar på grundskole-, gymnasie-, och eftergymnasial nivå. Strömbäcks folkhögskola är vackert belägen där Umeälven möter havet, cirka 2 mil söder om Umeå. Här finner du en rofylld och inspirerande miljö där det är lätt att trivas.

Läs mer om skolan

Postadress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Telefon: 090-426 00
E-post: info@strombacksfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.strombacksfolkhogskola.se/