Allmän kurs: Fjärr

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Vindelns folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

 

På Allmän kurs: Fjärr är målet bildning. Vi ger behörigheter för vidare studier, försöker öka intresset för samhället och ger kunskap om demokratiska spelregler. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2023 - 24 maj 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Plats för kursen: Fjärrundervisning

Kostnader: Tillräckliga kunskaper i svenska (som utlandsfödd avklarat SFI D) för att kunna förstå och följa undervisningen. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Kontakt: Sylvia Schöne

Telefon: 073-096 78 68

E-post:
sylvia.schone@fhsk.nu

Fjärrundervisning är interaktiv undervisning som bedrivs med informations- och kommunikationsteknik där deltagare och lärare är åtskilda i rum men inte i tid.

Vi arbetar till stor del ämnesintegrerat och varvar ofta de teoretiska diskussionerna med praktisk verksamhet för att variera inlärningsmetoderna. Du får den tid du behöver för att klara dina mål. Vid behov kan du också få extra stöd.

Genom ämnesövergripande temaarbete tränas du i att hitta och använda dina egna kunskaper och gruppens kompetenser. Lärarna finns som stöd och hjälp. Innehållet anpassas efter dina mål och färdigheter och vidareutvecklas under utbildningen. Din kreativitet och ditt självförtroende stärks och du kommer att våga prova nya saker och utveckla egna idéer.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://fhsk.nu/utbildningar/allman-kurs-fjarr/

Vindelns folkhögskola

Vindelns folkhögskola har erbjudit kunskaper och erfarenheter för framtiden sedan starten 1905. Det har visat sig vara ett koncept som håller. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö. Vi har cirka 200 studeranden och har tillgång till internatboende.

Vindelns folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vindelns folkhögskola
Box 39
922 21 Vindeln

Besöksadress: Folkhögskolevägen 14

Telefon: 0933-136 00
E-post: info@fhsk.nu
Webbadress: https://www.fhsk.nu/

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln