Allmän kurs: Vindeln

Behörighetsgivande kurs Vindelns folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs finns för dig som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet. Vårt arbetssätt är inkluderande och vi anpassar oss efter dina behov.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna förstå och följa undervisningen och engelskakunskaper motsvarande årskurs 6 i grundskolan. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2023

Kostnader: Aktuella avgifter finns på vår hemsida.

Kontakt: Bengt Eliasson

Telefon: 072-200 47 87

E-post:
bengt.eliasson@fhsk.nu

Under 1 – 3 år läser vi tillsammans för att uppnå dina och andras mål. Någon vill bli kock och  läser på kockinriktningen, någon vill börja jobba så fort som möjligt, någon vill  fortsätta på universitet, någon vill ut och resa. Allt är möjligt och vi berikar varandra med olika mål.  

Någon har flytt från krig, någon har inte orkat med gymnasiet, någon har tappat sig själv, någon har hittat sig själv. Tillsammans berikar vi varandra med våra  erfarenheter och gör åren på folkhögskolan till något vackert.  

Vi planerar och åker på studiebesök och studieresor. Vi har friluftsdagar och  temadagar med resten av skolan. Vi tar del av kulturlivet i närområdet. Vi engagerar  oss i vad som händer på skolan och i samhället.  

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://fhsk.nu/utbildningar/allman-kurs-i-vindeln/

Vindelns folkhögskola

Vindelns folkhögskola har erbjudit kunskaper och erfarenheter för framtiden sedan starten 1905. Det har visat sig vara ett koncept som håller. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö. Vi har cirka 200 studeranden och har tillgång till internatboende.

Vindelns folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vindelns folkhögskola
Box 39
922 21 Vindeln

Besöksadress: Folkhögskolevägen 14

Telefon: 0933-136 00
E-post: info@fhsk.nu
Webbadress: https://www.fhsk.nu/

Att gå tillbaka till skolbänken efter 20 år det bästa jag gjort

Egabo hade ett långt yrkesliv som undersköterska bakom sig när hon bestämde sig för att börja på folkhögskola. Genom att läsa Allmän kurs har hon nu fått behörighet att söka in till högskolan. Nu är siktet inställt på att bli sjuksköterska eller dietist.

Läs hela artikeln