Allmän kurs: Kock

-
Studietakt:
100% -
Längd:
1-3 år -
Ansök senast:
Ansökan är stängd -
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Lediga platser: Nej
Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.
Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)
Internat: Ja
Kurstid: 23 aug 2023
Kostnader: Aktuella avgifter finns på vår hemsida.
Vi arbetar med säsongsanpassad matlagning och traditionella tekniker som exempelvis att syra, sylta och röka. Vi strävar efter att eliminera matsvinn och använder oss av ekologiska och närproducerade råvaror i mån av tillgång. Vi värnar om miljön genom helhetstänkande.
I utbildningen ingår olika tillagningstekniker som exempelvis långkok, sous vide och tryckkokning. Andra moment är livsmedelskunskap, näringslära, ekonomi, styckning, specialkost, hygien, bakning och odling. Kursen är praktiskt orienterad.
På Allmän kurs: Kock läser du in gymnasiebehörighet samtidigt som du utbildar dig till kock. Utbildningen är flexibel och du har möjlighet att utvecklas i din egen takt utifrån dina intressen och önskemål.
Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://fhsk.nu/utbildningar/allman-kurs-kock/
Fler kurser inom: Matlagning Bakning Övriga mat- och hushållskurser Gymnasienivå
Vindelns folkhögskola
Vindelns folkhögskola har erbjudit kunskaper och erfarenheter för framtiden sedan starten 1905. Det har visat sig vara ett koncept som håller. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö. Vi har cirka 200 studeranden och har tillgång till internatboende.
Vindelns folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.
Postadress:
Vindelns folkhögskola
Box 39
922 21 Vindeln
Besöksadress: Folkhögskolevägen 14
Telefon:
0933-136 00
E-post:
info@fhsk.nu
Webbadress:
https://www.fhsk.nu/