Sågverksoperatör

Profilkurs, Yrkesutbildning Umeå folkhögskola
Ansökan stängd
  • Studietakt:
    100%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Ansökan är stängd
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Yrkesutbildning

För dig som vill arbeta inom sågverksindustrin. Kursen ger möjlighet att söka arbete på sågverk i hela landet.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att bli antagen behöver du ha fullgjort grundskolan och helst ha avklarat studier motsvarande gymnasium.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 10 aug 2022 - 20 dec 2022

Kostnader:

Kontakt: Tomas Ivarsson

E-post:
tomas@tuc.se

Skogs- och träindustrin är en framtidsbransch som under de kommande åren har stora behov av arbetskraft. I den här terminskursen får du kompetens för att arbeta som sågverksoperatör inom sågverksindustrin. Kursen ger möjlighet att söka arbete på sågverk i hela landet.

Utbildningen arrangeras av Umeå folkhögskola i samverkan med branschorganisationen Svenskt Trätekniskt Forum och lokala sågverk. Teorimodulerna sker på folkhögskolan och de verksamhetsintegrerade delarna görs på sågverk i närmiljön.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Som deltagare får du god kunskap om varje maskinenhet/produktionsprocess inom respektive produktionsavdelning samt krav på kvalitet. I teorimodulen får du som deltagare grundläggande/nödvändiga kunskaper om sågverksindustriell produktion – allt från kundkrav, råvara, produktionsprocessen till färdig produkt samt kvalitets- och marknadskrav.

Efter avslutad utbildning ska du även ha goda teoretiska och praktiska kunskaper om hur du som enskild medarbetare kan påverka kvalitet, produktivitet och lönsamhet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://umeafolkhogskola.se/utbildningar/sagverksoperator/

Fler kurser inom: Övrigt

Umeå folkhögskola

Umeå Folkhögskola (tidigare Dalkarlså folkhögskola) finns på ett flertal orter Umeå – Lycksele och Örnsköldsvik. Här får du möjlighet att läsa och växa som människa i en trivsam och kreativ miljö. Undervisningen utgår ifrån dina intressen och förkunskaper och det är i gruppens samlade erfarenheter som vi möts till samtal och lärande. Vi erbjuder det du behöver för vidare studier på grund-, gymnasie- och högskolenivå. På skolan finns många olika kurser, allt ifrån teologi- och transport- till språkkurser på olika nivåer. Denna blandning berikar alla.

Läs mer om skolan

Postadress:
Umeå folkhögskola
Ekonomstråket 11
907 30 Umeå

Telefon: 090-503 00
E-post: info@umeafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.umeafolkhogskola.se/