Mellansels folkhögskola

Vi erbjuder en drogfri, öppen och välkomnande miljö. Hos oss är alla välkomna oavsett bakgrund, tidigare utbildning, eller tro. Skolan värnar om en inkluderande lärmiljö där vi i möjligaste mån skapar förutsättningar för att just du ska få utvecklas och växa utifrån dina förutsättningar och behov. 

Skolan har ett internat med helpension, samt assistansverksamhet. 

Välkommen med din ansökan!

Mellansels Folkhögskola

BOENDE

Skolans läge, omgivet av skogar och sjöar, gör den till en idealisk plats för studier och rekreation. Internatet består av olika typer av rum/boenden och ligger på skolområdet med nära anslutning till både utbildningslokaler och restaurang. Bor du på internatet har du tillgång till helpension, det betyder att alla måltider på kursdagarna ingår. Frukost, förmiddagsfika, lunch, middag, och kvällsfika serveras i restaurang Tingsan på skolområdet.

PROFIL

På Mellansels folkhögskola kan du läsa en mängd olika kurser, från allmänna studier till yrkesinriktade program. Vi har både en kristen profil, och inriktning mot musik, vilket visar sig i flera av våra särskilda kurser. Bland annat är Mellansels Folkhögskola en av de få skolor som erbjuder Kyrkomusikerutbildningen. Skolan är också huvudman för Musikmakarna, som våra platsbundna musikutbildningar Songwriter och Musiklinjen har ett samarbete med. 

 

För den som vill delta i en nära kristen gemenskap, erbjuds regelbundna andakter och mässor. 

STUDERANDE MED SÄRSKILDA BEHOV

Mellansels Folkhögskola har hög lärartäthet och pedagogisk assistans i klassrummet, vilket gör att vi kan arbeta i små grupper och i hög grad kan erbjuda individuellt stöd i studierna. Vi gör individuella studieplaner efter dina behov. För studerande med beslut via SoL/LSS kan även assistans i boende och på fritiden erbjudas. 

HUVUDMAN

Skolans huvudmän är Svenska Kyrkan och EFS.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Särskilt anpassade kurser för deltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och utvecklingsstörning. Skolbyggnad och matsal är anpassade för deltagare med rörelsenedsättning, liksom våra boenderum.

Hitta hit

Postadress:
Mellansels folkhögskola
Tingshusgatan 8
895 40 Mellansel

Telefon: 0661-65 44 00

E-post:
info@mfhs.se

Webbadress:
www.mfhs.se

Huvudman:
Svenska kyrkan i Härnösands stift och EFS Mittnorrland.
http://www.mfhs.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
Årligen under mars–april

Övrig information:
Internat med 80 bäddar