Allmän kurs - grundskolenivå

Ansök nu

Allmän kurs - grundskolenivå

Fristads folkhögskola

Ansökan öppnar snart

För dig som behöver läsa in eller repetera grundskolenivån. Kursen passar både för dig som tidigare läst på högstadienivå utan att bli klar och dig som precis är klar med Sfi och vill börja läsa in grundskolan. Du får en bred allmänbildning och förbereder dig för vidare studier på gymnasienivå. Utbildningen är mellan 1 och 3 år. Hur länge beror på din tidigare skolbakgrund och hur snabbt du läste in SFI.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 15 maj 2022

Ansökan öppnar: 21 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. De som utifrån sin ansökan och sitt personliga brev har bedömts lämpliga, bjuds in till ett personligt samtal. Efter samtalet görs en samlad bedömning som grund för den slutgiltiga antagningen.

Kostnader: En serviceavgift 1700 kr per termin ger dig tillgång till Office 365 wifi,visst studiematerial samt tillgång till bibliotek, gym, bastu och idrottshall, förmiddagsfika varje skoldag samt några festliga måltider under terminen.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 31 maj 2023

Kontakt:
Ann-Sofie Georgsson

Telefon: 070-0206750
E-post:
ann-sofie.georgsson@vgregion.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Grundskolenivå

OBS!
Ansökan öppnar
21 feb 2022

På allmän – grundskolenivå läser du en kombination av behörighetsgivande ämnen och spännande profilämnen, där båda delarna är lika viktiga. På schemat står det svenska, matematik, samhällskunskap och naturkunskap. Vi lägger stort fokus på att du får fortsätta utveckla din svenska i alla ämnen du läser. Därför är svenskläraren med på samhälls- och naturlektionerna. Du får också läsa engelska. Vi har både nybörjarnivå och fortsättningsnivå i engelska.

En dag i veckan läser du en av våra fyra profiler som alla har en praktisk och/eller estetisk inriktning. Här får du utveckla dig själv, din kreativitet och din reflektionsförmåga.  Våra profiler är digitala medier, hälsa, bild och keramik samt musik och dans. Du väljer profil utifrån ditt intresse. I profilgruppen studerar du tillsammans med deltagare från andra klasser på allmän kurs grundskole- och gymnasienivå – en bra möjlighet att lära känna fler förutom klasskamraterna!

Att läsa på folkhögskolan kan skilja sig från vad du är van vid från tidigare skolor. Lärarledda lektioner varvas med temastudier, samtal och diskussioner, studiebesök och enskilda inlämningsuppgifter. Upplägget är en blandning mellan undervisning i grupp och individuellt arbete, där pedagogerna hjälper dig att hitta ett lämpligt sätt att studera.