Filmproduktion - fiktion och dokumentär

Profilkurs Göteborgs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du utveckla ditt eget filmberättande? Film och rörlig bild är en växande bransch med många möjligheter som kräver en stark grund att stå på oavsett vilken funktion du siktar på.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet till högskolestudier och viss filmerfarenhet.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: 2000 kr/termin viss teknisk utrustning, personlig redigeringslicens, studiebesök, Filmfestival, viss kurslitteratur, försäkring samt viss kopiering.

Kontakt: Johanna Bernhardsson

E-post:
johanna.s.bernhardsson@vgregion.se

I filmbranschen har du stort eget ansvar, är en kreativ projektmänniska med stark vilja och motivation. Du kommer att få en solid grund med bild, ljud, ljus, manus, klippning och regi för fiktion och dokumentär.

Utbildningen innehåller en blandning av teoretiska och praktiska moment, övningar både i grupp och individuellt. Du får arbeta med allt från idé till produktion. Vi har nära samarbete med branschen och gör flera studiebesök samt bjuder in filmarbetare med spetskompetens. Alla lärare är även verksamma inom branschen. Under andra terminen finns ett längre block med eget filmprojekt med avslutnade biovisning.

Utbildningen är eftergymnasial. Tyngdpunkten ligger på det praktiska arbetet. Utbildningen är ettårig med möjlighet till ett extra år på halvfart.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://gbg.fhsk.se/kurser/filmproduktionsutbildning/

Fler kurser inom: Filmkurser / TV-kurser

Göteborgs folkhögskola

Vi är folkhögskolan för dig som vill läsa i storstaden. Vi tycker integration och mångfald är viktigt och vill finnas där behovet av oss är som störst. Du hittar oss på Nya Varvet i Västra Frölunda, i Biskopsgården och i olika projekt runt om i Göteborg. När du läser hos oss möter du språk och livsåskådningar från hela världen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Göteborgs folkhögskola
Örlogsvägen 22
426 71 Västra Frölunda

Besöksadress: Nya Varvet

Telefon: 031-769 76 00
E-post: goteborgs.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.gbg.fhsk.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln