Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. 

I skolans välutrustade lokaler och fantastiska natur har du möjlighet att utveckla dina specialintressen och umgås med likasinnade. Skolans miljö inbjuder till aktivitet och deltagarinflytandet är stort. Här anordnar deltagarna exempelvis yoga, klättring och musikverksamhet. Det skapar en trevlig och kreativ atmosfär. Skolan har tillgänglighetsanpassat boende och undervisningssalar. Hissar och hörselslinga finns på skolan.

Mitt i Grebbestad i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola som ägs av Västra Götalandsregionen. Grebbestads folkhögskola grundades 1875 och hade då en tydlig hantverksinriktning. På skolan har vi allmänna kurser, profil/särskilda kurser och en mängd sommarkurser. Närheten till havet är grunden för en unik marinbiologisk kurs. Allmänna kurser har olika inriktningar: silver och smycke, bild och form och marinbiologi.

På särskild kurs kan du studera keramik, textilt hantverk, trä möbelhantverk, trä möbelhantverk, påbyggnad, friluftsliv eller marinbiologi.

Under ett läsår går det cirka 130 deltagare på skolan varav cirka 57 bor på skolans internat. Frukost och lunch serveras varje skoldag.

Välkommen till Grebbestads folkhögskola!

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Anpassat boende och undervisningssalar. Hjälpmedel för läs och skrivsvårigheter. Hissar och hörselslinga finns på skolan.

Hitta hit

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 72 Grebbestad

Besöksadress:
Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Webbadress:
www.grebbestads.fhsk.se

Huvudman:
Västra Götalandsregionen.
http://www.vgregion.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 57 bäddar