Allmän kurs Plus

Behörighetsgivande kurs Grebbestads folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Vidga dina vyer, ge dina studier en chans till. Hitta din egen rytm och förändra ditt liv. På allmänkurs med inriktning får du även grundläggande behörighet för fortsatta studier. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning!

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Kontakt: Catharina Perlmann, Kajsa Thorén och Gunilla Fasth

Telefon: 0525-19920

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Det här är allmän kurs med inriktning Plus

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Inriktningen Plus upptar 30% av dina heltidsstudier. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Inriktning Plus

Kursen är för dig som vill ägna större delen av veckan åt dina studier i de ämnen som ger grundläggande behörighet. Ibland ser vi på film, gör en utflykt eller reflekterar kring ett gemensamt tema. Framför allt får du gott om egen tid för att jobba med dina ämnen och uppgifter som du fått under olika lektionspass under veckan. Din lärare på inriktningen finns till hands för att hjälpa dig med struktur i dina studier. Du kan också ägna en del av tiden åt egna projekt i samråd med oss på skolan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Har fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.grebbestads.fhsk.se/kurser/allmanna-kurser/plus/

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 02 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln