• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vår fortsättningskurs är till för dig som vill fördjupa dig i textila tekniker. Detta är en kurs där du själv är med och formar innehållet. Lokalerna har tonvikt på textiltryck och mönsterdesign.

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev. mer info www.helliden.se/utbildningar/textil-fortsattning

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2022 - 26 maj 2023

Kostnader: Du betalar 694 kr per månad för gemensamma kostnader.

Kontakt: Moa Edlund

Telefon: 0722515940

E-post:
moa@skolahelliden.se

På Textil fortsättning kan du utvecklas och få djupare insikter i det textila materialets möjligheter. Du arbetar friare än i grundkursen och utformar ditt år tillsammans med din lärare. Du har möjlighet att följa grundkursens övningar.

Verkstaden har du tillgång till dygnet runt i stort sett hela läsåret. Den är rymlig och funktionell och specialbyggd för handtryck. Du har även tillgång till fotostudio.

Valbara veckor 

Fyra veckor under läsåret bryts schemat för valbara kurser där du själv väljer bland olika kurser: litografi, samhällsfrågor, måleri, screentryck, bokbinderi, tusch, silversmide, skrivande och friluftsliv. Dessa kurser läser du efter val och tillsammans med deltagare från alla skolans kurser. Innehållet varierar mellan läsåren. 

 

Lärare för kursen är Ida Lundell. Ida har en kandidatexamen i textilkonst från HDK-Valand vid Steneby. Vill du se mer av Idas eget arbete så hittar du henne på Instagram ida.lundell.Efter kursen har du förädlat och fördjupat dina kunskaper och har stora möjligheter att arbeta självständigt. Du har naturligtvis även en mycket bra grund för högre studier inom design och form. I kursen ingår även krokiteckning, bild och foto.

Deltagare som tidigare studerat hos oss arbetar idag med mönsterdesign, grafisk form, textilforskning, som illustratör och med textiltryck både som anställda och i egen verksamhet.

 Din ansökan ska innehålla

 • Ett brev där du beskriver varför du vill gå kursen och som beskriver det projekt du vill arbeta med under året. Du som söker kursen utifrån kan komma att bli kallad till en intervju.

 • Tre till fem foton på egna arbeten inom tekniken med korta texter som beskriver varje bild.

 • Kopior på dina betyg och intyg sparade som pdf eller jpg 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://helliden.se/utbildningar/textil-fortsattning/

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. Vi är en mötes- och växtplats för människor i utveckling i en kreativ och utvecklande miljö. All verksamhet på Helliden utgår från principen om alla människors lika rätt och värde. Helliden är en helt alkohol- och drogfri skola. Skolan har cirka 185 deltagare.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hellidens folkhögskola

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00
E-post: helliden@helliden.se
Webbadress: http://www.helliden.se/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln