Fotoprojekt - distans

Profilkurs, Distanskurs Hellidens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år 30 veckor
 • Ansök senast:
  10 juni
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Det här är kursen för dig som har ett fotoprojekt, en bok, en utställning eller ett reportage. Du får lära dig att planera och genomföra ditt projekt. Du blir en del av ett kreativt sammanhang.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha goda kunskaper i fotografi, kunna fotografera och redigera dina bilder. Du ska ha en skiss över ditt projekt som du är beredd att tillsammans med din mentor utforma till ett färdigt projekt.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2023 - 24 maj 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Bertil Lindgren

Telefon: 0705128002

E-post:
bertil.lindgren@helliden.se

Kursen börjar med att du får träna på några kortare projekt. Då får du lära dig olika metoder för att planera och gemomföra projekt. De första projekten är mer styrda, sedan blir de stegvis friare. Knappt halva kurstiden använder du sedan till ditt egna projekt. När det är dags för ditt större projekt kommer du ha lärt dig att genomföra fotoprojekt, mål, syfte, planering och metoder för editering. Mycket tid läggs på samtalet mellan kursdeltagare och mellan dig och din mentor.

Kursansvarig är Bertil Lindgren, fotograf och lärare med lång erfarenhet. Han har genomfört många fotoprojekt och utställningar.

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och bildbearbetning. Du ska kunna arbeta självständigt med dina bilder. Du behöver tillgång till nätet  och ha vana att kommunicera digitalt. För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet meriterande men inte nödvändig.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

● personligt brev

● arbetsprover

 Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden. Du behöver inte redovisa ett eget projekt att arbeta med.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga fem till sex  arbetsprover som är representativa för ditt sätt att fotografera.

Har du frågor kan du mejla bertil.lindgren@helliden.se.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://helliden.se/utbildningar/fotoprojekt-distans/

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Hellidens folkhögskola

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00
E-post: helliden@helliden.se
Webbadress: http://www.helliden.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln