Keramik, utvecklingsår med handledning, distans

Ansökan stängd
Skola:
Hellidens folkhögskola
Plats:
Tidaholm - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år högskoleförberedande gymnasium el motsvarande, grundläggande keramikutbildning om minst 2 år eller annan dokumenterad jämförbar erfarenhet. Arbetsprover inlämnas.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 20 dec 2024

Träffar:
2 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Grundkostnad för kurslitteraturär ca 600 kr per år.

Kontakt: David Carlsson

E-post:
David@skolahelliden.se

 Här får du ett år med tid för egen keramikfördjupning, handfast handledning och utbildning i marknadsföring, finansiering och företagande. En överlevnadskurs för keramiker helt enkelt! 

Du är keramiker som vill utvecklas och utmanas i ett kreativt sammanhang under ledning av David Carlsson (MFA) och Katarina Botwid (MFA, PHD). Båda är keramiker med lång pedagogisk erfarenhet och egen konstnärlig verksamhet. I kursen samlas keramiker för att fördjupa sin egen praktik.

Du lär dig att driva egna projekt, nätverka och verka inom samtidens kultur- och konsthantverksscen. Du kan arbeta med ansökningar, utsmyckningsuppdrag, utveckla din befintliga verksamhet eller utforska nya sidor av ditt skapande. Du får rejält med tid att utveckla innehållet och uttrycket i ditt arbete i samarbete med våra erfarna handledare. Dessutom får du grundläggande kunskap i finansiering, bokföring, marknadsföring och presentationsteknik.

Det är inte viktigt vilken teknik du använder i  ditt keramiska uttryck, det bärande i ditt arbete  är att du använder lera som utgångspunkt för dina projekt. Vi ger ingen grundläggande teknisk utbildning, den har du med dig, vi fokuserar på innehållet. Under större delen av året har du processhandledning för att diskutera ditt arbete. Vi visar dig hur du får resultat och hur du når ut. 

Vi arbetar med lärplattformen Google Workspace. Du behöver en bra uppkoppling, headset och dator. Kontakten med din handledare är viktig och sker genom e-möten och chattar.För att kunna följa kursen behöver du egen arbetsplats och tillgång till keramikugn. På måndagar ses gruppen för möte och kursintroduktioner. I uppgifterna har du möjlighet att arbeta enligt ditt eget schema men med tydliga deadlines. Några veckor under läsåret bryts schemat för intensivare kurser eller möten med andra kulturarbetare. Vid närträffar är undervisningen förlagd vid Hellidens Folkhögskola i Tidaholm. 

Ansökan, så här gör du.

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vad du har gjort i ditt skapande tidigare. Beskriv dina mål med kursen och förväntningar på studierna på Hellidens folkhögskola. Du ska berätta hur du har tänkt att arbeta under året. Ditt personliga brev skall vara minst en och högst två A4- sidor långt (normalt typsnitt 12p) Tillsammans med brevet bifogar du arbetsprover samt betyg och intyg.

Arbetsprover innebär att du lämnar in fem till tio bilder av egna keramiska objekt. De ska vara representativa för ditt arbete.Varje foto ska läggas på en egen sida i samma dokument som ditt personliga brev. Du lägger arbetsproverna direkt efter det personliga brevet. Efter arbetsproverna lägger du in dina betyg och intyg. Sammanställ alla dokument i en pdf.

Checklista

Hela ansökan skall samlas i ett dokument i formatet PDF

Din sammanställda pdf ska innehålla: 

  • personligt brev där du motiverar varför du vill gå kursen “Keramik, utvecklingsår med handledning”

  • arbetsprover där du visar dina keramiska uttryck

  • kopior på dina betyg och intyg

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med kursen är att förbereda deltagarna för självständig yrkesverksamhet inom keramik och konsthantverk. Kursen kan vara en påbyggnad efter avslutade keramikstudier, ett tillfälle för utveckling av en yrkespraktik eller vara förberedande för högre studier inom keramik/konst  på en nationell eller internationell nivå.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://helliden.se/utbildningar/keramik-utvecklingsar-med-handledning-distans/

Fler kurser inom: Drejning Raku Drejning Glasyr Stengods

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Hellidens folkhögskola

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00
E-post: helliden@helliden.se
Webbadress: http://www.helliden.se/