Allmän kurs - foto och bildbehandling

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Helsjön folkhögskola
Plats:
Horred - Västra Götalands län
Längd:
Beroende på din tidigare utbildning
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intresserad.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri men lunchen är obligatorisk för alla studerande på skolan. För kostnader avseende mat, boende, material och försäkring, se skolans webbsida.

Kontakt: Anna Aspegren

Telefon: 0320 - 20 58 30

E-post:
anna.aspegren@helsjon.se

Det här är en kurs för dig som vill fördjupa dig inom foto och bildbehandling samtidigt som du läser de skolämnen du behöver för att bli behörig till studier på högskola eller yrkeshögskola.

På Allmän kurs på Helsjön folkhögskola kan du läsa in grundläggande behörighet för studier på högskola. Du kan också läsa in de behörigheter du behöver för att gå en yrkesutbildning. Om du redan har ett slutbetyg från gymnasiet eller saknar enstaka behörigheter kan du gå vårt högskoleförberedande år. Det finns också möjlighet att läsa in särskilda behörigheter i vissa kurser.

Vi är en skola som erbjuder både utmaning och trygghet. Här kan du gå på djupet i studierna samtidigt som du får möjlighet att stärka din självkänsla. För dig som behöver hjälp med läsande och skrivande erbjuder vi extra studietid och stöd. För dig som gillar en extra utmaning har vi bred kompetens på många områden.

Eftersom vi tycker att möten mellan människor är något av det finaste som finns arbetar vi mycket i grupp och ser till att skapa tillfällen där alla på skolan kan mötas. Vi arbetar ofta ämnesöverskridande eftersom vi tror att vi lär oss bäst när kunskap sätts in i ett sammanhang. 

Fototillvalet
Vi arbetar med digital fotografering och bekantar oss med många olika genrer och tekniker inom fotokonsten.

Under två 80-minuterspass per vecka har du fotoundervisning med lärare. Då lär du dig att hantera en modern systemkamera så att slutartid, bländare med mera blir kreativa verktyg för dig i ditt fotograferande. Ett annat verktyg för dig är Photoshop, som vi också lär oss att behärska.

Exempel på sådant vi fördjupar oss i kan vara studiofotografering med belysningsteknik, landskapsfoto, porträtt, naturfoto, makrofotografering inklusive tekniker med så kallad "photo stacking". Du möter fotoprojekt där du arbetar med kreativ oskärpa såväl som frysta rörelser. I Photoshop lär vi oss att arbeta med justeringslager, filter och mycket mer.

De bilder vi skapar visar vi upp i olika utställningar på skolan.

Vi inspireras också av andra fotografers bilder och fotograferande, både via utställningar och filmer.

Som fotostuderande har du tillgång till skolans datorer, fotostudio och kan även låna skolans systemkameror om du inte har en egen.

Välkommen till oss! 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskaper motsvarande grundläggande behörighet för fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. Vi vill också ge dig redskap och kunskaper som hjälper dig att påverka, inte bara din livssituation utan också det samhälle vi lever i.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://helsjon.se/utbildningar/allman-kurs/

Helsjön folkhögskola

En skola i naturskön avstressande miljö. Vi vill stimulera till möten och utveckla deltagarna till att våga göra sin röst hörd. Såväl kulturen som arbetet med hälsa, miljö och rättvisefrågor har en stor plats på skolan. Helsjön har en kristen grundsyn med öppenhet för alla, oavsett tro och livsåskådning. Vi har ungefär hundra studerande och plats för ett femtiotal på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Helsjön folkhögskola
Helsjön 1
519 90 Horred

Telefon: 0320-20 58 30
E-post: info@helsjon.se
Webbadress: https://helsjon.se/