Allmän kurs - japanska

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Helsjön folkhögskola
Plats:
Horred - Västra Götalands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intresserad.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri men lunchen är obligatorisk för alla studerande på skolan. För kostnader avseende mat, boende, material och försäkring, se skolans webbsida.

Kontakt: Daniel Älverbrandt

Telefon: 0320 - 20 58 30

E-post:
daniel.alverbrandt@helsjon.se

Det här är en kurs för dig som vill lära dig japanska samtidigt som du läser de skolämnen du behöver för att bli behörig till studier på högskola eller yrkeshögskola

På Allmän kurs på Helsjön folkhögskola kan du läsa in grundläggande behörighet för studier på högskola. Du kan också läsa in de behörigheter du behöver för att gå en yrkesutbildning. Om du redan har ett slutbetyg från gymnasiet eller saknar enstaka behörigheter kan du gå vårt högskoleförberedande år. Det finns också möjlighet att läsa in särskilda behörigheter i vissa kurser.

Vi är en skola som erbjuder både utmaning och trygghet. Här kan du gå på djupet i studierna samtidigt som du får möjlighet att stärka din självkänsla. För dig som behöver hjälp med läsande och skrivande erbjuder vi extra tid och stöd. För dig som gillar en extra utmaning är vi glada att kunna erbjuda en bred kompetens på många områden.

Eftersom vi tycker att möten mellan människor är något av det finaste som finns arbetar vi mycket i grupp och ser till att skapa tillfällen där alla på skolan kan mötas. Vi arbetar ofta ämnesöverskridande eftersom vi tror att vi lär oss bäst när kunskap sätts in i ett sammanhang.

På Allmän kurs på Helsjön folkhögskola utgår vi från dina förkunskaper och dina mål med studierna. Du får utveckla din förmåga att arbeta både i grupp och individuellt. Vi strävar efter att ge en varierad undervisning, för att stärka din självkänsla och ge dig trygghet i gruppen. Du för fördjupa dig i enskilda ämnen samtidigt som mycket tid läggs på olika teman där ämnena blandas med varandra.   

Japantillvalet
Två 80-minuterspass i veckan studerar du japanska och japansk kultur.

Den språkliga delen omfattar:

- Vardagliga hälsningsfraser

- Vanligt förekommande vokabulär

- Genomgång av stavelsealfabeten och introduktion av Kanji-tecken

- Tal, hör, läs och skrivövningar

- Grammatik

Den kulturella delen omfattar:

- Introduktion i japans historia, geografi och samhällsliv

- Centrala ideologier som uttrycks i kulturen

- Analyser av kulturella fenomen, såsom Anime, Manga och musik

- Övningar i japansk skrivkonst, poesi och origami

- Läsning och presentation av kulturella fenomen utifrån intresse

Välkommen till oss! 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskaper motsvarande grundläggande behörighet för fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. Vi vill också ge dig redskap och kunskaper som hjälper dig att påverka, inte bara din livssituation utan också det samhälle vi lever i.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://helsjon.se/utbildningar/allman-kurs/

Helsjön folkhögskola

En skola i naturskön avstressande miljö. Vi vill stimulera till möten och utveckla deltagarna till att våga göra sin röst hörd. Såväl kulturen som arbetet med hälsa, miljö och rättvisefrågor har en stor plats på skolan. Helsjön har en kristen grundsyn med öppenhet för alla, oavsett tro och livsåskådning. Vi har ungefär hundra studerande och plats för ett femtiotal på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Helsjön folkhögskola
Helsjön 1
519 90 Horred

Telefon: 0320-20 58 30
E-post: info@helsjon.se
Webbadress: https://helsjon.se/