Allmän kurs gymnasienivå - på plats i Hjo

Behörighetsgivande kurs Hjo folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Samtliga allmänna ämnen med möjlighet till fördjupning i vissa, samt nivågruppering i svenska och engelska. Möjlighet till individuella tillval, t ex musik och körkortsteori.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: personligt brev

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt: Sara Krueger

Telefon: 0503-323 18

E-post:
sara.krueger@hjofolkhogskola.se

Allmän kurs är för dig som behöver läsa in hela eller delar av gymnasiet. Du studerar ämnen som ingår i den grundläggande behörigheten och läser dessa tematiskt. Samhällskunskap och religion vävs ihop med historia och naturkunskap. Ett exempel på temastudier är “Fotspår – vems går du i?”. Där studerar vi vilka människor som har påverkat vårt samhälle historiskt och vilka som påverkar oss idag. Hur propaganda, journalistik demokrati hänger ihop och hur ett samhälle blir hållbart. Vilka är våra ekologiska fotspår? Ett annat exempel kan vara hur synen på skönhet förändrats genom historien. Eller klimatfrågan sett ur ett globalt, lokalt och personligt perspektiv. Du får möjlighet att undersöka orsaker och leta samband. Blanda teori och praktiskt, kreativt arbete med studiebesök. 

Matematik och engelska läser du på rätt nivå för dig. Dessutom kan du välja till ämnen, som till exempel musik, körkortsteori och retorik. Tillvalen varierar från år till år.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Få behörighet till högskolestudier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://folkhogskolan.com/allman-kurs

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat. På Hjo folkhögskola ska varje människa få möjlighet att växa på sitt eget sätt och vi har ett stort fokus på dig som individ; dina mål, möjligheter och din personliga utveckling ligger oss varmt om hjärtat. Hjo folkhögskola är en stiftelse som har Skara Stift som huvudman. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln