Jesus för världen, kvällskurs på distans

Profilkurs, Distanskurs Hjo folkhögskola
Ansökan stängd
  • Studietakt:
    25%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Ansökan är stängd
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Distanskurs

Hur vår relation till Jesus än ser ut, om den präglas av nyfikenhet, närhet, vana, okunskap eller osäkerhet, kan ett sammanhängande studium vara givande.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För dig som är intresserad av en sammanhängande historisk skildring och fördjupad förståelse för Jesu liv, undervisning, död och uppståndelse.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 12 sep 2022 - 21 nov 2022

Träffar:
1 obligatorisk träff
10 obligatoriska nätträffar

Kontakt: Oliver Joób

Telefon: 070-893 26 88

E-post:
oliver.joob@hjofolkhogskola.se

Hur vår relation till Jesus än ser ut, om den präglas av nyfikenhet, närhet, vana, okunskap eller osäkerhet, kan ett sammanhängande studium vara givande.

Denna kurs närmar sig hans person utifrån frågan om vem Jesus var och är för världen, sammanfattad i frågan om ”Messias”. På vilka sätt är Jesus från Nasaret den Messias som skänker ett avgörande hopp till världen? På vilka sätt är han den väntade Messias som uppfyller de förväntningar vi kan läsa om i Gamla testamentet och där han passar in i sin judiska omvärld? På vilka sätt är Jesus en oväntad Messias som överraskar? Studiet av bibeltexter fördjupas genom inblickar i forskning om Jesu tid, sociala, geografiska och politiska sammanhang, arkeologiska fynd. Genom möjlighet till samtal i grupp berikas vi av varandras tankar, frågor, erfarenheter, tro och tradition.

I vår tid med många utmningar i smått och stort utforskar vi vad "Jesus för världen" kan betyda.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://folkhogskolan.com/55-2/jesus-for-varlden

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/