Jesus för världen, kvällskurs på distans

Profilkurs, Distanskurs Hjo folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
  • Studietakt:
    25%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Löpande
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Distanskurs

Hur vår relation till Jesus än ser ut, om den präglas av nyfikenhet, närhet, vana, okunskap eller osäkerhet, kan ett sammanhängande studium vara givande.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För dig som är intresserad av en sammanhängande historisk skildring och fördjupad förståelse för Jesu liv, undervisning, död och uppståndelse.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 4 sep 2023 - 4 dec 2023

Träffar:
1 obligatorisk träff
10 obligatoriska nätträffar

Kontakt: Oliver Joób

Telefon: 070-893 26 88

E-post:
oliver.joob@hjofolkhogskola.se

För dig som är intresserad av en sammanhängande historisk skildring och fördjupad förståelse för Jesu liv, undervisning, död och uppståndelse. Kursen ger också möjlighet till samtal om tron på Jesus och våra frågor och funderingar kring hans person.

Denna kurs närmar sig hans person utifrån frågan om vem Jesus var och är för världen, sammanfattad i frågan om ”Messias”. På vilka sätt är Jesus från Nasaret den Messias som skänker ett avgörande hopp till världen? På vilka sätt är han den väntade Messias som uppfyller de förväntningar vi kan läsa om i Gamla testamentet och där han passar in i sin judiska omvärld? På vilka sätt är Jesus en oväntad Messias som överraskar? Studiet av bibeltexter fördjupas genom inblickar i forskning om Jesu tid, sociala, geografiska och politiska sammanhang, arkeologiska fynd. Genom möjlighet till samtal i grupp berikas vi av varandras tankar, frågor, erfarenheter, tro och tradition.

I vår tid med många och svåra utmaningar i smått och stort utforskar vi vad ”Jesus för världen” kan betyda.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://folkhogskolan.com/55-2/jesus-for-varlden

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/