Allmän kurs – Vård och omsorg

Behörighetsgivande kurs Ljungskile folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Vill du läsa in gymnasiet och få en yrkesutbildning på köpet? Då är Allmän kurs – Vård och omsorg kursen för dig! År 2021 har vi endast antagning till årskurs 2.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Sökande ska vara behörig för studier på gymnasienivå (godkänt i matematik, svenska och samhällskunskap från grundskola) eller bedöms klara utbildningen. Kunskaper i andra språk än svenska är en fördel. Vårderfarenhet är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Se information på skolans egen hemsida

Kontakt: Torun Elgebäck

Telefon: 0522-68 69 66

E-post:
torun@ljungskile.org

Utbildningen är på 2 år och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård och omsorgsprogram. Tillsammans med ett års ytterligare studier på gymnasienivå kan kursen ge behörighet till yrkeshögskola eller högskola.

Nästa kurstart för årskurs 1 är i augusti 2022. Ansökan kan dock göras till årskurs 2 med kursstart 23 augusti 2021, om du har reell kompetens. Denna bedöms genom validering av din yrkeserfarenhet och avslutade kurser på vård- och omsorgsprogrammet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.ljungskile.org/vard-och-omsorg/

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola är en plats att växa på. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, utveckla ett intresse eller läsa in gymnasiekompetens. Vi har sju olika inriktningar på Allmän kurs (behörighetsgivande på gymnasienivå). På sommaren kan du gå på kortare kurser. Du kan bo på skolans internat eller pendla från Uddevalla och Göteborg med täta kommunikationer. Under terminerna är det bioföreställningar varje vecka och ibland konserter med musikstuderande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ljungskile folkhögskola

459 80 Ljungskile

Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org
Webbadress: http://www.ljungskile.org/

Jag tycker om att hjälpa andra människor, till exempel de äldre

Hamid Niazi går Allmän kurs med inriktning mot undersköterska. När han är klar vill han jobba några år på äldreboende och sedan plugga vidare till sjuksköterska.

Läs hela artikeln