Allmän kurs gymnasienivå

Ansökan stängd
Skola:
Sankta Elisabets folkhögskola
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att bli antagen måste den sökande uppfylla kravet på genomgången och godkänd svensk grundskola. Alternativt utländsk grundskola + svenska, engelska och matematik på grundskolenivå.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 12 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Kostnader för gemensam lunch är 400kr per klippkort om 11 måltider.

Kontakt: Marcin Szklarski

Telefon: 031-132735

E-post:
info@elisabet.se

Här kan du som saknar gymnasiebehörighet studera i två till sex terminer helt beroende på din takt eller dina framtidsplaner.

Om skolan

En centralt belägen dagfolkhögskola som du hittar mellan Heden och Trädgårdsföreningen. Vi erbjuder en familjär miljö, där alla är välkomna, alla är sedda och bekräftade. Förståelse och gemenskap ska prägla skolans verksamhet. Den samtalsbaserade folkhögskolepedagogiken och skolans lilla format gör att vi är måna om allas delaktighet och välbefinnande. 

Allmän kurs

Studerande som saknar fullständig gymnasieutbildning är hjärtligt välkomna att söka till vår allmänna kurs. Det är ett alternativ till komvux för att få grundläggande behörighet. Efter avklarad kurs kan deltagaren söka vidare till högskola, yrkeshögskola eller folkhögskolornas eftergymnasiala yrkesutbildningar. På S:ta Elisabets folkhögskolas allmänna kurs utgår vi i allra största mån från dina egna behov, kunskaper och erfarenheter och du kan själv vara med och påverka din utbildning. Utbildningen är fri och frivillig vilket betyder att deltagarna själva väljer att gå på folkhögskolan och kurserna står fria från centrala läroplaner och den kommunala vuxenutbildningen.  

​Upplägg och mål

Här kan du som saknar gymnasiebehörighet studera i två till sex terminer helt beroende på din takt eller dina framtidsplaner. Vi utgår från dina tidigare uppnådda gymnasiebehörigheter och lägger en individuell studieplan. Studierna bedrivs i våra lokaler vid Heden i centrala Göteborg och du kan själv välja om du vill studera på 50%, 75% eller på heltid 100%.  Alla som studerar allmän kurs vid S:ta Elisabets folkhögskola har rätt att söka studiemedel från CSN.

 • Omfattning vid heltidsstudier (100%) - 20 undervisningstimmar i veckan

 • Omfattning vid deltidsstudier (75%) - 15 undervisningstimmar i veckan

 • Omfattning vid deltidsstudier (50%) - 10 undervisningstimmar i veckan

Ibland bryts schemat av temadagar, teaterbesök, gäster som besöker skolan eller studiebesök på intressanta platser i Göteborgsområdet.

​Kursutbud

Gymnasiestudier som förbereder deltagare inför yrkeshögskolan eller högskolan. 

Gymnasiekurser som vi erbjuder:

 • Svenska 1-3 eller Svenska som andraspråk 1-3

 • Engelska 5 & 6

 • Matematik 1b, 2b & 3b

 • Naturkunskap 1b & 2

 • Religion 1

 • Historia 1b

 • Samhällskunskap 1b

 • Grundkurs i spanska

* Skolan har utöver ordinarie lektioner även stödlektioner i svenska, engelska och matematik samt möjlighet till ytterligare stöd med specialpedagog.

För fullständig kursplan KLICKA HÄR

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.elisabet.se/allmaen-kurs

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Sankta Elisabets folkhögskola

En liten dagfolkhögskola med katolsk huvudman belägen i Göteborgs centrum. En familjär miljö, där alla är välkomna, alla är sedda och bekräftade. Förståelse och gemenskap ska prägla skolans verksamhet. Den samtalsbaserade folkhögskole-pedagogiken, aktiva deltagandet och skolans lilla format garanterar att varje individ blir synlig och en tillgång för gemenskapen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sankta Elisabets folkhögskola
Sten Sturegatan 1B
411 39 Göteborg

Telefon: 073-6991888
E-post: info@elisabet.se
Webbadress: http://www.elisabet.se/