Församlingsledarakademin

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Vinga folkhögskola
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
4 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
26 augusti 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande, grundläggande behörighet för högskolestudier, samt Historia A och Samhällskunskap A

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Kontakta skolan

Kontakt: Ulrik Josefsson

Telefon: 08-619 25 69

E-post:
ulrik.josefsson@altutbildning.se

Församlingsledarakademin erbjuder en bred teologisk ledarutbildning.

Församlingsledarakademin erbjuder en bred teologisk ledarutbildning som innefattar kurser inom bibelkunskap och bibelteologi, systematisk teologi och etik, kyrkohistoria, mission, religionshistoria och samtidskunskap, själavård, ledarskap, förkunnelse och undervisning, diakoni, församlingsliv mm. Det samlade navet genom hela utbildningen är yrkes- och ledarträning.

Utbildningen bedrivs som en fyra-årig eftergymnasial folkhögskoleutbildning i samverkan med folkhögskolor (Dalkarlså, Hyllie Park, June, Kaggeholm, Liljeholmen, Mariannelund, Mullsjö, Vinga) där det parallellt finns möjlighet att studera vid Örebro Teologiska Högskola i en akademisk teologisk utbildning. Ur kursdeltagarperspektiv kan detta ses som en sammanhållen utbildning som bygger på de olika förutsättningar som folkhögskolan respektive högskolan kan bidra med för en relevant yrkesträning. Huvudmännen är aktivt involverade i den gemensamma styrelse som ansvarar för utbildningens inriktning och upplägg.

Församlingsledarakademin genomsyras av en inriktning på ledarträning i och för församlingar. Träningen bygger på en samverkan med utbildningsförsamlingar under hela utbildningen, där studenterna kan träna upp sin förmåga att reflektera teologiskt kring den levda tron. Där kan de även bedriva kontextuella studier och tränas i färdigheter genom en ständig dialog mellan teori och praktik. De församlingsteologiska studierna tar på detta sätt sin utgångspunkt i den praktiserade tron och vänder hela tiden tillbaka till handling. Den lärande processen fördjupas genom att kunskaper och erfarenheter prövas i konkreta ledaruppgifter. Det teologiska uppdraget kommer inte bara att handla om att beskriva och värdera teologiska ståndpunkter, utan minst lika mycket om att göra teologi, dvs. att skapa och forma teologiskt reflekterade handlingar. Yrkes- och ledarträningen påverkar därför alla delkurser genom hela utbildningen.

För en utförligare beskrivning och information se www.altutbildning.se

Länk till kursen på skolans webbplats
http://altutbildning.se/

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://altutbildning.se/

Vinga folkhögskola

 

VÄLKOMMEN TILL VINGA FOLKHÖGSKOLA!

– EN SKOLA I HJÄRTAT AV GÖTEBORG 

Läs mer om skolan

Postadress:
Vinga folkhögskola
Frihamnen 14, våning 3
417 55 Göteborg

Telefon: 031-960600
E-post: info@vingafolkhogskola.se
Webbadress: https://vingafolkhogskola.se/