Art Tales - Att skapa utifrån berättelser

Ansökan stängd
Skola:
Blekinge folkhögskola
Plats:
Bräkne-Hoby - Blekinge län
Längd:
2 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Nybörjare, erfarna – alla är lika välkomna!

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 14 jun 2023 - 15 jun 2023

Kostnader: Kostnad: Externat 500 kr (förmiddagsfika, lunch, försäkring, viss kopiering mm). Internat: Plats i dubbelrum 1640 kr / Enkelrum 1840 kr (boende, frukost, förmiddagsfika, lunch, kvällsmat, försäkring, viss kopiering mm). Materialkostnad 200 kr.

Kontakt: Carina Stjernkvist

Telefon: 0768563616

E-post:
carina.stjernkvist@regionblekinge.se

Vad väcker muntliga berättelser i dig? Här får du möjlighet att lyssna på skandinaviska folksagor, som berättas av en erfaren Storyteller. Du får också möjlighet att reflektera över och samtala om dina upplevelser, känslor och tankar om dessa sagor med andra deltagare i gruppen.

Hur kan du skapa utifrån berättelser? Därefter får du göra en kreativ övning, då du uttrycker dig genom teckning och måleri i olika material samt tekniker. Skapandet sker främst i 2-dimensionell, men också i någon 3-dimensionell form. Du får individuell handledning under den kreativa processen, som sedan sammanfattas med presentationer i gruppen då vi tar del av varandras bilder och former.

Nybörjare, erfarna – alla är lika välkomna!

Kursledare

Laurina Bergqvist, har masterexamen i muntligt berättande (Storytelling). Hon har sedan 1994 arbetat som berättare samt organiserat berättarevenemang och hållit kurser i berättande för pedagoger i Sverige och USA. Med 30 års erfarenhet som pedagog berättar Laurina för stora och små nästan dagligen eftersom hon använder berättelser och de gamla sagorna som ett verktyg i sin undervisning.

Carina Stjernkvist, lärare på Blekinge folkhögskola. Carina har en Master of Fine Arts in Applied Arts and Crafts från Göteborgs universitet och har gått på Konstskolan i Kristianstad. Hon har också fyra års utbildning inom psykosyntes, som används i undervisningen.

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Blekinge folkhögskola

Skolan ligger i Bräkne-Hoby mitt i Blekinge och det märks verkligen i skolans miljö varför Blekinge kallas Sveriges trädgård. Skolan är omgiven av fantastisk natur där vi nyttjar vår fina park både i undervisningen och på fritiden. Vi lägger stort fokus på hållbarhet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och Region Blekinge är huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Blekinge folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby

Telefon: 0457- 73 18 60
E-post: folkhogskolan@regionblekinge.se
Webbadress: http://www.blekingefolkhogskola.se/