Blekinge folkhögskola

Skolan ligger i Bräkne-Hoby, mitt i Blekinge. Läget är fantastiskt då skolan ligger i lantlig lugn miljö, men även med samtliga av nordens huvudstäder inom räckhåll på under 4 timmar. Öresundstågen stannar 10 min gångväg från skolan och Ronneby flygplats ligger 15 min bort med bil. Skolan är politiskt och religiöst obunden. Region Blekinge är huvudman för skolan.

Blekinge folkhögskola

Internatet
Skolan har åtta villor med åtta rum i varje, sammanlagt 64 rum. Alla med egen toalett. Varje villa har två duschar och gemensamt kök. Rum och gemensamma utrymmen är rökfria. Bredband med 100 Mbit per rum ingår i hyran (medtag egen nätverkskabel eller router). 

VIKTIG INFORMATION!!! Under läsåren 20/22 kommer det att byggas ett helt nytt internat på skolan. Detta kommer innebära en del förändringar gällande antal rum, internettillgång och husdjur. Behöver du mer information gällande detta så kontakta internatföreståndare Mona Knutsson.

Maten
I matsalen serveras frukost, förmiddagsfika och lunch varje skoldag. 

Fritiden
På skolan finns det ett stort bibliotek, verkstäder för keramik och textil, undervisningsdatorer med tillgång till internet dygnet runt samt wifi för din smartphone, surfplattta och bärbara dator. Vi har biljardbord, gymnastiksal och styrketräningsrum. Några kilometer från skolan ligger Salsjön med motionsslingor, bad och bastu. Omgivningarna runt skolan inbjuder till utflykter, till fots och på cykel.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri.

Från läsåret 20/21 är internatavgiften 3785 kr för fyra veckor. Specifikation för internatavgiften: 2 185 kr för logi, bredbandstillgång, läromedel, olycksfallsförsäkring samt viss kopiering/utskrift. 1 600 kr för mat. De måltider som ingår i internatavgiften är frukost och lunch, fritt kaffe/te. Mat serveras måndag-fredag. Avgiften är obligatorisk för alla internatdeltagare och olika delar kan inte väljas bort.

Från läsåret 20/21 är externatavgiften 230 kr för fyra veckor. 

Denna avgift täcker kostnader för läromedel, olycksfallsförsäkring, kostnader för några gemensamma måltider och utflykter, fritt kaffe/te samt viss kopiering/utskrift. Avgiften är obligatorisk för alla externatdeltagare och olika delar kan inte väljas bort.

Förmiddagsfika och lunch kan köpas på skolan för de som önskar. 

Övrigt: Det tillkommer kostnader för skrivmateriel och material till produkter som du tillverkar tex. mat- konst- och textilmaterial. Övriga ev. kostnader framgår under respektive kurs/ utbildning på vår hemsida. Visst skrivmaterial kan köpas på skolan, t.ex. block, pennor, suddgummi, stift etc. till ett mycket bra pris. 

Studieresor: Kostnaderna varierar mellan de olika utbildningarna. Se kostnader för respektive kurs/ utbildning på vår hemsida.

Så här hittar du till oss

Folkhögskolan ligger i Bräkne-Hoby. Ett samhälle med 3 000 invånare mitt emellan Ronneby och Karlshamn. Information om buss och tåg hittar Du hos Blekingetrafiken och SJ. Station och hållplats ligger på gångavstånd från skolan. Du flyger med SAS och Blekingeflyg till Ronneby flygplats. Flygplatsen ligger knappt två mil från folkhögskolan. Karta och vägbeskrivning finns bland annat hos Eniro, hitta.se, och Google Maps.  Vi finns längs E22 och väg 30.

Kurstider                                                                                               

Läsåret 2021/22

HT 2021-08-18 - 2021-12-17

(höstlov v.44 2021-11-01- 2021-11-05)

VT 2022-01-10 - 2022-06-03            

(sportlov v.8 2022-02-21 - 2022-02-25)

(påsklov v.16 2022-04-19 - 2022-04-22) 

Ansökan
Senast 2 maj för kurser som börjar på höstterminen (förlängt till 30 juni för de kurser där vi har platser kvar). För de kurser som har antagning även till vårterminen så är sista datum 1 december. På våra kortkurser står sista ansökningsdatum i varje kursbeskrivning. Vi hoppas innerligt att Covid-19 inte kommer påverka läsåret 21/22, men följer självklart gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och kommer övergå till distansundervisning vid behov.

Ytterligare information
Du kan alltid ringa och ställa frågor till skolans expedition, telefon: 0457-73 18 60.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan har begränsad tillgänglighet för personer med främst fysiska funktionsnedsättningar. Vänligen kontakta skolan för mer information.

Hitta hit

Postadress:
Blekinge folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby

Telefon: 0457- 73 18 60
Fax: 0457- 73 18 64

E-post:
folkhogskolan@regionblekinge.se

Webbadress:
www.blekingefolkhogskola.se

Huvudman:
Region Blekinge
https://regionblekinge.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Husdjur tillåtna
Internat med 64 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Etableringskurs på folkhögskola