Socialpedagog – distans

Ansökan stängd
Skola:
Jämshögs folkhögskola
Plats:
Jämshög - Blekinge län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2026

Träffar:
15 obligatoriska träffar
15 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Materialkostnad 450 kr/termin Litteraturkostnader under utbildningen uppskattas till 3 500 kr.

Kontakt: Hanna Larsson

Telefon: 0454-46340

E-post:
hanna.larsson@jamshog.org

En socialpedagogisk yrkesutbildning för dig som har erfarenhet från fältet och redan har en anställning inom socialt arbete.

Yrkesroll

Som socialpedagog möter du människor i många olika livssituationer. Du arbetar med att förbättra förutsättningarna för utsatta barn, ungdomar och vuxna. Du tar eget professionellt ansvar för samtal, arbetar pedagogiskt med grupper i olika former av förändrings- och behandlingsarbete.

De vanligaste arbetsplatserna är olika former av hem för vård och behandling (HVB), skola, LSS-verksamheter, SiS-institutioner samt verksamheter inom kommunal öppenvård.

Som socialpedagog kan du komma att arbeta med missbruk, olika typer av funktionsnedsättningar, kriminalitet, psykisk ohälsa samt familjer.

Om utbildningen

I utbildningen läggs stor vikt vid personlig utveckling och grupprocesser. Vi arbetar processinriktat med erfarenhetsbaserat lärande där teorier och begrepp varvas med reflektion och praktiska övningar, både individuellt och i grupp.

Kreativa uttryckssätt som exempelvis bild, musik och drama används för att levandegöra och gestalta vårt lärande. I mötet med andra lär du dig om dig själv och din omvärld, därför är ditt aktiva deltagande i gruppen viktigt, både vid obligatoriska fysiska träffar samt vid digitala träffar. Detta utgör grunden för pedagogiken inom folkbildningen.

Utbildningen omfattar 80 veckors studier med 75% studietakt. Detta kombineras med 50 procents arbete. Du använder kontinuerligt din arbetsplats som referens i studierna.

Studierna bedrivs på distans men det förekommer regelbundna digitala träffar. Dessutom ingår tre till fyra obligatoriska fysiska träffar per termin, 2–3 dagar per tillfälle.

Behörighetskrav

Treårig gymnasieexamen med behörighet för yrkeshögskola med godkänt betyg i svenska 2 och 3 eller svenska 2 och 3 som andraspråk. Även följande behöver vara uppfyllt:
• Du behöver vara minst 22 år.
• Två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom socialt arbete.
• Pågående anställning inom socialt arbete.
• Godkännande från arbetsgivaren att du får gå utbildningen.

Kontakta skolan om du önskar åberopa andra kompetenser för ansökan än de grunder som finns angivna ovan, så hjälper vi dig vidare.

Läs mer på uhr.se: Grundläggande behörighet
Läs mer på yrkeshogskolan.se: Reell kompetens och validering
Läs mer på uhr.se: Bedömning av utländsk utbildning

Utbildningen är studiemedelsberättigad enligt CSN.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://jamshog.org/course/socialpedagog-distans/

På utbildningen pratar vi om djupa saker med varandra. När någon vågade öppna sig så vågade jag det också!

Said, Malin, Albin och Sanna läser till socialpedagoger på Sommenbygdens folkhögskola. Att de fyra klasskamraterna är engagerade i att göra skillnad i samhället finns det inga tvivel om. Och arbetsplatserna och möjligheterna är många.

Läs hela artikeln

Jämshögs folkhögskola

I nordvästra Blekinge finns Jämshögs folkhögskola. Här skapas grunden för skolans inriktning och vårt sätt att tänka och arbeta. Varje människa har resurser av olika slag. Att upptäcka och utveckla sina resurser är en spännande resa. Din personliga utveckling blir därför viktig. Utveckling skapar motivation och inspiration till att pröva nya saker. Vi utgår från dina behov och intressen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Jämshögs folkhögskola
Kulltorpsvägen 2
293 72 Jämshög

Telefon: 0454-463 40
E-post: info@jamshog.org
Webbadress: http://www.jamshog.org/