Allmän kurs - inriktning båthantverk

Ansökan stängd
Skola:
Litorina folkhögskola
Plats:
Karlskrona - Blekinge län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Uppnådd grundskolenivå För att delta i kursen behöver du ha en egen uppdaterad laptop med wifi. Efter sista ansökningsdag löpande antagning i mån av plats. Se kursens webbsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 22 dec 2023

Kostnader: 2300 kr per termin. Eventuella reskostnader tillkommer. I avgiften ingår försäkring under studietiden, visst studiematerial, studiebesök med mera. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 Ange ”Allmän båt”

Kontakt: Bo Gyldmark

Telefon: 0760 49 11 47

E-post:
bo.gyldmark@litorina.fhsk.se

Vill du ha gymnasiekompetens/behörighet till högskola? Gillar du praktiskt arbete? Nu kan du studera för behörighet kombinerat med praktiskt båthantverk. Var med om ett äventyr som får dig att växa!

Målet är att du ska kunna få behörighet i ämnen på gymnasienivå, bland annat svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap och historia utifrån din egen förmåga. Dessutom kunskap/färdighet om det genuina båthantverket.

Du studerar ämnen på gymnasienivå parallellt med praktiskt lärande om ett genuint båthantverk. Det innebär att du fördelar din studietid mellan ordinarie allmän kurs och studier på vår båtbyggarlinje.  Vi läser inte alltid ett ämne i taget utan väljer ibland ett tema där alla ämnen ingår. Då får du en mix av olika kunskaper precis som i verkligheten. Vi läser också  Östersjökunskap - ett ämne som ingår i alla våra kurser. I kursen ingår även en studieresa som finansieras av deltagaren.

Besök gärna kursens sida på vår webbplats. Där kan finnas mer information.  
Om du föredrar pappersbaserad ansökan ladda ner blanketten och skicka den till oss.

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter att ha fullgjort allmän kurs på Litorina Folkhögskola förväntas deltagaren ha tillgodogjort sig kunskaper motsvarande gymnasiet fast införskaffade på ett alternativt sätt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://litorina.fhsk.se/kurser/allmanbat/

Jag tröttnade på att allt skulle gå så snabbt

Efter 14 år i byggbranschen sökte Hjalmar till en båtbyggarkurs. Här arbetar han utan el-verktyg och lär sig ett hantverk som får lov att ta tid.

Läs hela artikeln

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/