Grundläggande klädsömnad

Ansökan stängd
Skola:
Mora folkhögskola
Plats:
Mora - Dalarnas län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan öppnar 9 januari, sista ansökningsdag är 15 april. Antagning sker löpande.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan

Kontakt: Mora folkhögskola

Telefon: 0250-942 00

E-post:
info@morafhsk.se

Vi syr roliga, praktiska och klädsamma toppar/tunikor/klänningar efter dina egna mått. En grundkurs i både sömnad och mönsterkonstruktion, men det är bra om du har lite vana att sy på symaskin. 

 

ANSÖKAN STÄNGD!

Kursen, på Mora folkhögskola, vänder sig till dig som vill förnya din garderob med kläder som passar just dig. För mig är det självklart att du väljer ett naturmaterial, gärna linne, hampa, lyocell, bambu eller bomull t.ex. Du får gärna ta med dig gamla kläder som vi kan göra om till nya.

Vi börjar med grundmönstret LIV och anpassar mallarna efter dina mått. Sedan syr du en enkel blus, tunika eller klänning. Efter det kan du ge dig på KJOL eller SKJORTA. När kursen är klar kommer du att ha minst ett grundmönster med dig hem.   

 Att ta med:  

  • Tyg: Materialåtgång, allt beroende på modell:  topp 1 - 1,5m, klänning/tunika 2-3m, kjol 1 - 1,5m. Tyget ska vara tvättat när du kommer till kursen.
  • Ett gammalt lakan eller liknande, som vi kan använda till att göra ett provplagg (Toille) för att se att ditt mönster passar dig.  
  • Tråd som passar ditt tyg  
  • Papperssax att klippa ut ditt mönster med
  • Tygsax  
  • Måttband  
  • Skräddarkrita/markeringspenna  
  • Knappar (beroende på modell)  
  • Dragkedja (beroende på modell) 

Kursledare: Maria Rudolfsson
Maria har varit textillärare på Grebbestads folkhögskola i många år och har tidigare haft många sommarkurser i sömnad och då gärna i linne.

 

Kontakt: maria.skraddare@gmail.com

 

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Mora folkhögskola har även utbildningar förlagda  i Skattungbyn, utanför Orsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
E-post: info@morafhsk.se
Webbadress: https://www.morafolkhogskola.se/