Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Internat med enkelrum, egen toalett, dusch och trådlöst Internet. Mora folkhögskola har även en utbildning som är förlagd i Skattungbyn, utanför Orsa. Lokalerna är med några undantag tillgängliga för rullstolsburna.

Mora folkhögskola bakom träd

Mora Folkhögskola erbjuder:

Allmän kurs - Gymnasienivå som grundar sig på de ämnen du behöver för grundläggande behörighet och ett stort utbud av tillvalsämnen inom hantverk, hälsa och allmänbildning.

Allmän kurs - Grundskolenivå för dig som behöver läsa in grundskolebehörigheter.

Allmän kurs - Baskurs för nybörjare i svenska språket för dig som vill ha behörighet i SVA-grund, eller för dig som vill lära dig eller bli bättre på svenska. Baskursen finns även med Vårdprofil och Restaurangprofil.

Profilkurserna Modeakademin, Textilt hantverk, Estetisk plattform och Skidlinjen.

Kursen Ekologisk odling och hållbar livsföring drivs via filial i Skattungbyn utanför Orsa med kursstart i januari. Där går även tre distanskurser: Trädgård i NorrSmåskaligt ekologiskt byggande och Småskalig yrkesodling av trädgårdsväxter.

Autism - ett annorlunda sätt att tänka, om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en 2-årig distanskurs på halvfart för dig som jobbar inom omsorg och skola samt anhöriga till personer med NPF.

Internat: 
På Mora Folkhögskola finnns det totalt 42 rum, varav 26 rum som har egen toalett och dusch. På resterande rum delar man toalett två och två. På varje internat finns gemensamt kök och sällskapsrum med TV samt tillgång till trådlöst Internet.

I Skattungbyn finns 5 hus med tillgång till Internet. Kursdeltagarna hyr ett eget rum och delar kök och gemensamma utrymmen. Här tar man ett eget ansvar för husets skötsel och den egna mathållningen.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Lokalerna är med några undantag tillgängliga för rullstolsburna.

Hitta hit

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
Fax: 0250-942 01

E-post:
info@morafhsk.se

Webbadress:
www.morafolkhogskola.se

Huvudman:
Region Dalarna
https://www.regiondalarna.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 42 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Nyheter från Mora folkhögskola