IT-tekniker

Ansökan stängd
Skola:
Bollnäs folkhögskola
Plats:
Bollnäs - Gävleborgs län
Längd:
3 månader
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Från och med det år du fyller 18 år eller senare har du har du möjlighet att skicka in din ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 sep 2024 - 13 dec 2024

Kontakt: Sam Cole

Telefon: 072-237 72 44

E-post:
samuel.james.cole@regiongavleborg.se

Som It-tekniker arbetar du med att installera, felsöka och underhålla servrar i olika miljöer. Efter utbildningen har du goda chanser till jobb eftersom It-tekniker är efterfrågade på arbetsmarknaden.

Om utbildningen

Utbildningen är på heltid 100 %. Du studerar tre dagar per vecka, måndag till onsdag, på Bollnäs Folkhögskola. Två dagar i veckan, torsdag och fredag, är det självstudier som du kan sköta hemifrån.

Utbildningen ges på engelska eftersom språket används professionellt inom yrkesområdet. Du behöver därför kunna samtala på engelska, läsa engelskt kursmaterial, genomföra certifieringar och skriva enklare text på engelska.

Utrustning som krävs är egen bärbar dator.

Slutprov på utbildningen är ett test som heter CompTIA Server+ certifikat. Det är en internationell certifiering som validerar de praktiska färdigheterna hos servertekniker som installerar, hanterar och felsöker servrar. Ett prov ingår i kursen (det kostar normalt ca 3000 kr). Om du inte klarar provet första gången har du möjlighet att inom ett år göra testet igen och då betalar du testet själv.

Antagningsvillkor

Du behöver vara lägst 18 år för att söka till kursen. Dina förkunskaper är att du har datorvana, som du till exempel fått genom att spela datorspel.

Du behöver också kunna tala, förstå och läsa engelska på en nivå som motsvarar engelska 5 i gymnasieskolan (engelska 5 är första gymnasiekursen, du behöver inte uppvisa betyg men dina kunskaper ska ligga på ungefär samma nivå).

Folkhögskolans utbildningar är öppna att söka för alla, det spelar ingen roll i vilken kommun du är folkbokförd.

Ansökan och antagningsprov

Antagningsprov sker 28 maj och 30 maj på Bollnäs Folkhögskola, hus 11, Vågen/Varpen. Drop-in mellan kl 15-18. Antagningsprovet består av ett skriftligt test av dina IT-kunskaper och tar cirka en timme att göra.

Urvalsprocessen går till så att sökande rangordnas efter provresultat. Lottning tillämpas om det finns fler sökande med lika provresultat än antalet tillgängliga platser.

Under vecka 23 får du meddelande om du antagits till kursen.

Studiemedel
Du kan söka studiemedel från CSN. Studiestöd för denna kurs ges på gymnasienivå.

Vid frågor om kursen

Sam Cole
Kursansvarig
samuel.james.cole@regiongavleborg.se
072-237 72 44

Vid frågor om ansökan

Jenny Öhrvall
Kursadministratör

0278-389 03
jenny.ohrvall@regiongavleborg.se

Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola har ett varierat kursutbud med Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och olika specialkurser inom musik, konst, trädgård och skrivande. Vi erbjuder även etableringskurser, studiemotiverande kurser och andra utbildningar som genomförs i samarbete med Arbetsförmedlingen samt kortare kurser och konferenser. Här studerar omkring 220 deltagare varje läsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41 Bollnäs

Telefon: 0278-389 00 växel
E-post: bollnas.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/bollnasfhs