Musiklinjen – Jazz

Ansökan stängd
Skola:
Bollnäs folkhögskola
Plats:
Bollnäs - Gävleborgs län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du kan ansöka från och med det år du fyller 18 år. Antagningsprov vecka 15.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Kostnader: 550 kr/termin som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter samt läromedelslicenser.

Kontakt: Mattias Windemo

Telefon: 070-291 08 64

E-post:
mattias.windemo@regiongavleborg.se

Musikerutbildning med jazzinriktning där fokus ligger på jazzensemble, huvudinstrument, teori/arrangering och gehörslära. Du kan välja ytterligare tillvalsämnen som dirigering, gruppledning m m.

Musiklinjen jazz

På Musiklinjen med inriktning jazz fokuserar vi på ensemblespel, individuella instrumentallektioner samt improvisation men du får även möjlighet att fördjupa dig i ämnen som musikteori, gehör och jazzhistoria. Utbildningens längd är 1-2 år.

Basämnena är huvudinstrument, jazzensemble, brukspiano eller bruksgitarr (första året), gehör, musikteori och körsång. Du kan välja ytterligare tillvalsämnen som dirigering, gruppledning m m. År två har du möjlighet att välja individuell fördjupning utifrån ditt eget intresse.

Utbildningen ger verktyg för att utvecklas som musiker och för att söka vidare till högre musikutbildningar. Stort fokus ligger på instrumental kännedom samt färdigheter i samspel och att finna sin väg som musiker. Under dina studier kommer du att få jobba med några av vårt lands mest etablerade jazzmusiker.

I augusti 2022 invigdes Musikens hus. Här samlar vi skolans alla musikutbildningar i anpassade och ändamålsenliga lokaler med bland annat en ny studio och en större konsertsal.

Projekt

Jazzlinjen har ett nära samarbete med Bollnäs Jazz Club där eleverna agerar förband till etablerade artister. I samarbete med ljudtekniklinjen görs en projektvecka med studioinspelning för de olika jazzensemblerna.

Varje år gör hela musiklinjen två gemensamma konserter - en jul- och en vårkonsert där eleverna själva arrangerar musiken.

Antagningsprov

Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 15.

Alla sökande spelar ett valfritt och ett obligatoriskt stycke på sitt huvudinstrument samt ett enkelt stycke prima vista. Det finns flera obligatoriska stycken att välja bland, information om dessa hittar du på Bollnäs folkhögskolas hemsida.

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln

Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola har ett varierat kursutbud med Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och olika specialkurser inom musik, konst, trädgård och skrivande. Vi erbjuder även etableringskurser, studiemotiverande kurser och andra utbildningar som genomförs i samarbete med Arbetsförmedlingen samt kortare kurser och konferenser. Här studerar omkring 220 deltagare varje läsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41 Bollnäs

Telefon: 0278-389 00 växel
E-post: bollnas.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/bollnasfhs