Musiklinjen – Singer-songwriter

Ansökan stängd
Skola:
Bollnäs folkhögskola
Plats:
Bollnäs - Gävleborgs län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du kan ansöka från och med det år du fyller 18 år. Antagningsprov med intervju och teoriprov vecka 15.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Kostnader: 550 kr/termin som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter samt läromedelslicenser.

Kontakt: Mattias Windemo

Telefon: 070-291 08 64

E-post:
mattias.windemo@regiongavleborg.se

På singer-songwriterlinjen får du, förutom att lära dig mer om låtskrivande, även sång och instrumentlektioner, scenisk träning, musikteori, gehör, inspelningsprogram och mixning.

Musiklinjen singer-songwriter 
Huvudlärare är Anna Berglund och Martin von Schmalensee. Handledda av dem arbetar du under året med låtskrivaruppgifter, konserter, arrangerings- och inspelningsprojekt. Du får utforska din egen konstnärliga röst samtidigt som du lär dig ett hantverk för att kunna utvecklas både som artist, låtskrivare och producent.

Utbildningen har egna lokaler med Mac-datorer och inspelningsprogrammet Logic.

I augusti 2022 invigdes Musikens hus. Här samlar vi skolans alla  musikutbildningar i anpassade och ändamålsenliga lokaler med bland annat en ny studio och en större konsertsal. 
 
Antagningsprov
Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 15. Proven kommer att genomföras digitalt. 

Förbered två egenskrivna låtar (text och musik) som du sjunger och kompar själv framför en jury. Sedan sker en intervju där du får berätta om dig själv och din musik.

Prov i huvudfack
Provet till musiklinjen med inriktning singer-songwriter är en 15 minuter audition med huvudläraren och några av årets elever. Under provet framför du två av dina egna låtar. Vi lägger stor vikt vid detta prov och vill inte ha några inskickade arbetsprover. Ta däremot med dig utskrifter på texterna till de låtar du tänkt framföra.

Under provet bedömer vi musik, text, sång, instrumentfärdighet och närvaro i framförandet.Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln

Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola har ett varierat kursutbud med Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och olika specialkurser inom musik, konst, trädgård och skrivande. Vi erbjuder även etableringskurser, studiemotiverande kurser och andra utbildningar som genomförs i samarbete med Arbetsförmedlingen samt kortare kurser och konferenser. Här studerar omkring 220 deltagare varje läsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41 Bollnäs

Telefon: 0278-389 00 växel
E-post: bollnas.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/bollnasfhs