Broderi - Grund

Ansökan stängd
Skola:
Västerbergs folkhögskola
Plats:
Storvik - Gävleborgs län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att kunna delta i kurserna och redovisa obligatoriska moment krävs grundläggande datorvana, kunskaper i ordbehandling och bildhantering samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon. Du ska kunna hantera din utrustning självständigt.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kostnader: Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under kursträffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt.

Kontakt: Annika Dahlman

Telefon: 070-351 23 19

E-post:
annika.dahlman@regiongavleborg.se

Den här kursen ger dig möjlighet att bygga upp en grundläggande kunskap kring de vanligaste stygnen inom bundet och fritt broderi. 

Den här kursen ger dig möjlighet att bygga upp en grundläggande kunskap kring de vanligaste stygnen inom bundet och fritt broderi. Du får en historisk förståelse för de olika broderiteknikerna. Vi tittar på och arbetar med olika formspråk att inspireras av i ditt eget utövande och på hur du kan montera dina broderier.

I kursen ingår teknikövningar på olika stygn, Sveriges broderitradition, immateriella kulturarvet, materiallära, kännedom om redskap, färgövningar, formgivning, övningar inom skisstekniker och studiebesök.

Uppgifterna är utformade så att de lätt kan anpassas efter den nivå man själv ligger på.

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Västerbergs folkhögskola

 

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen. Studerar du på Västerberg kan du även välja att bo på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg