Börja odla dina egna grönsaker - Sommarkurs

Ansökan stängd
Skola:
Västerbergs folkhögskola
Plats:
Storvik - Gävleborgs län
Längd:
4 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: Själva kursen är kostnadsfri, men du betalar för kost och eventuellt boende. I kostnaden för kost på 1200 kr ingår 4 luncher och 3 middagar samt fika fm/em.

Kontakt: Åse Bergfeldt

Telefon: 072-703 55 72

E-post:
ase.bergfeldt@fhskgavleborg.se

Är du nyfiken på att komma i gång att odla grönsaker i pallkrage på ett snabbt och enkelt och sätt samtidigt som du får kunskap om några vanliga örter?

Är du nyfiken på att komma i gång att odla grönsaker i pallkrage på ett snabbt och enkelt och sätt samtidigt som du får kunskap om några vanliga örter? Vi kommer att under några dagar gå igenom hur man kan starta en enkel pallkrageodling där vi bygger upp några pallkragar, sår fröer, plantor och pratar om jord, gödsel, olika grödor m.m. Vi kommer även att prata om örter och förbättra en örtagård samt tillverka några naturliga skönhetsprodukter.

Fler kurser inom: Växtkunskap Odling

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln

Västerbergs folkhögskola

 

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen. Studerar du på Västerberg kan du även välja att bo på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg