Skådespelarlinjen

Ansökan stängd
Skola:
Katrinebergs folkhögskola
Plats:
Vessigebro - Hallands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Erfarenhet av teater, dans och sång. Sökande kallas 11 eller 12 maj till en inträdesdag med intervjuer, teater-, röst-, och rörelseövningar på skolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Öystein Flaa

Telefon: 0346-57520

E-post:
oystein.storseth-flaa@regionhalland.se

Praktisk och teoretisk grundutbildning i teater. Vi arbetar med grunder i dans & röst/sång för att göra en teaterproduktion. Ger även kunskaper om scenografi, ljus, kostym, teaterhistoria.

Katrinebergs skådespelarlinje ger grunderna i olika skådespelartekniker. Våra lärare har olika utgångspunkter och metoder för att närma sig det sceniska uttrycket. Under året arbetar vi med olika sceniska utmaningar i en positiv och trygg artistisk miljö, där individens och hela klassens utveckling står i fokus. Året innefattar scenprojekt, redovisningar i teater, dans och sång, workshops, föreställnings- och produktionsarbete. 

Lektionerna under den normala arbetsveckan består av skådespelarträning, rörelse/dans, röst, körsång, morgonfys och teoripass.  

Under höstterminen får du genom träning och gruppimprovisationer utveckla ett fysiskt och spontant sceniskt uttryck. Du får insikt i grundläggande textarbete, en grund i filmskådespeleri och du får jobba med scenisk gestaltning utifrån flera olika tekniker. Under läsåret får du vara med som skådespelare i åtminstone två olika filmprojekt i samarbete med skolans filmlinje. Största delen av vårterminen vigs åt en större produktion där hela klassen jobbar tillsammans. 

Du får också med dig de röst- och rörelseverktyg du behöver för att på ett äkta och trovärdigt sätt gestalta en karaktär.  

Rörelselektionerna utgår från den moderna dansen och lektionerna innehåller improvisation, komposition samt styrke- och konditionsträning.  

Undervisningen är delvis schemalagd och delvis i projektform.  

Är detta något som tilltalar dig så har du ett hårt, intensivt men också spännande och lustfyllt år som väntar dig.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://katrineberg.regionhalland.se/varakurser/skadespelarlinjen

Tillit behövs om du ska funka som skådespelare

Karin och Jennifer trivs i bubblan på skådespelarutbildningen. – Det har varit mycket fokus från lärarna på att vi ska funka som grupp. Vi ska trivas tillsammans, vara schyssta mot varandra och ha kul ihop, säger Karin.

Läs hela artikeln

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/