Skola:
Löftadalens folkhögskola
Plats:
Åsa - Hallands län
Längd:
1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
1 maj 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Kostnaden är 1500 kr per år och betalas vid kursstart. Kostnader för studiebesök och studieresor tillkommer. Det finns också möjlighet att köpa lunch i skolans restaurang eller vid de olika utflyktsmålen.

Kontakt: Mikael Bruks

E-post:
mikael.bruks@regionhalland.se

Upptäck och fördjupa dig i kulturen i Halland! Låt dig inspireras av olika kulturuttryck och få fördjupade kunskaper i Hallands spännande historia. Gruppen samtalar med andra i folkhögskolemiljö.

Om utbildningen

Vill du följa med på en spännande upptäcktsfärd i den halländska kulturen?

Löftadalens folkhögskola, belägen vid den halländska strandkanten i Åsa, vänder sig nu också till dig som är 55+, bor i närområdet och som aktivt vill söka kunskaper om Hallands rika kultursfär.

Målet är att du ska få nya perspektiv på den halländska kulturens olika uttryck genom att odla det goda samtalet inspirerat av studiebesök, gästföreläsningar och undersökande verksamhet.

Utifrån gruppens önskemål studerar vi Hallands historia från forntid till nutid, konst, konsthantverk, filosofi och existentiella frågor samt halländsk skönlitteratur.

Hur går det till?

Gruppen träffas två halvdagar i veckan med fika och rast. Utöver den egna kursen kan deltagarna besöka skolans konsertverksamhet och introduceras i öppen scen/kulturaftnar som hålls på Löftadalen. Vi besöker också skolans särskilda kurser och får en liten inblick i deltagarnas vardag inom bild, keramik, musik, dans och musikal.

Kursmål

Målet är att du skall få nya perspektiv på den halländska kulturens olika uttryck genom att odla det goda samtalet inspirerat av studiebesök, gästföreläsningar och undersökande verksamhet.

Utifrån gruppens önskemål studerar vi Hallands historia från forntid till nutid, konst, konsthantverk, filosofi och livsåskådning med litterära inslag.

Så ansöker du

  1. Klicka på knappen ”Ansök nu” som syns när ansökan är öppen. Du kommer då till Schoolsofts ansökningssida.
  2. Logga in på Schoolsoft. Har du inget konto på Schoolsoft så kan du enkelt skapa ett genom att klicka ”registrera dig här”.
  3. Skicka in din fullständiga ansökan innan sista ansökningsdatum.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://loftadalen.regionhalland.se/varakurser/kulturkurs55

Löftadalens folkhögskola

Precis vid havet, nära till både Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Löftadalens folkhögskola
Folkhögskolevägen 19
439 54 Åsa

Besöksadress: Folkhögskolevägen 19, 439 54 Åsa

Telefon: 0340-58 18 00
E-post: loftadalen@regionhalland.se
Webbadress: http://loftadalen.regionhalland.se/