Löftadalens folkhögskola

Vad du än drömmer om så vill vi att du ska utvecklas i en skapande, demokratisk och internationell miljö. Med drygt hundrafemtio studerande utgår vi från dina förutsättningar. Precis vid havet, nära till Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musik, författare, singer-songwriter, fritidsledare, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

bild på skolans huvudbyggnad

På en klippa vid Kattegatt ligger skolan som på 30-talet var ett badhotell, sedan barnkoloni under 40-50 och först på 60-talet startade folkhögskoleverksamheten i denna fastighet. Det är fri sikt från skolans fönster och vid horisonten syns Nidingens fyr och ett och annat containerfartyg. I närområdet finns möjlighet till både Kite-segling och fiske.

Till hösten 2018 räknar vi med att ha nästan 200 studeranden hos oss varav cirka hälften bor på skolans internat.

De senaste 3 åren har skolan arbetat med integrationsuppdraget. Vi har Arbetsförmedlingens Etableringskurs här, Svenska från dag 1 för asylsökande, Folkhögskolespåret, Svenska som andraspråk grund och ett snabbspår för sjukvårdspersonal.

Vi har korta kurser som vi anordnar under sommaren och vissa helger. Ämnena varierar, men skolans estetiska profil genom konst, dans och musik fyller givetvis en stor plats.

Orten Åsa är något av Sveriges Brighton och badstranden Vita sand ligger ett stenkast från skolan. Soliga somrar ger många gäster till vårt Bed&Breakfast.

Vissa delar av skolbyggnaden och internatet är tillgängliga för rörelsehindrade. Hörselslingor och texttelefon finns.

439 05 Åsa

Besöksadress:
Folkhögskolevägen, 439 54 Åsa

loftadalen@regionhalland.se

www.regionhalland.se/loftadalen

Huvudman:
Region Halland
www.regionhalland.se

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
17 mars 2018 kl.10-15