Socialpedagog

Profilkurs, Yrkesutbildning Birka folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år Två år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Under utbildningen till socialpedagog fördjupar vi oss i bl.a. ledarskap, utomhuspedagogik och olika samtalstekniker. Välj inriktning mot behandlingsmetoder eller ungdomsarbete och utomhuspedagogik.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du fyller minst 23 år det år du påbörjar utbildningen. Du har avslutat gymnasium med godkända gymnasiebetyg eller liknande. Det är högt meriterande om du har yrkeserfarenhet. För den som haft en egen tidigare personlighetsproblematik som behandlats profes

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 29 aug 2022 - 7 jun 2024

Kontakt: Johan Brånäs

Telefon: 063-14 74 16

E-post:
johan.branas@birkafolkhogskola.se

Som socialpedagog stödjer du utsatta människor i olika åldrar i deras vardag med fokus på förbyggande och främjande arbete, både på individnivå och i grupp. Du kommer att få utveckla din förmåga att bygga relationer, samtidigt som du får en möjlighet till utveckling och insikt om din egna förmåga. Du kommer också att få läsa om barns rättigheter, skollagen, socialtjänstlagen, diskrimineringslagen och socialstyrelsens riktlinjer vid missbruksvård. Hos oss får du möjlighet att varva teori med praktik och omsätta det du läser i olika praktiska övningar, både inomhus och utomhus.

Vår utbildning är tvåårig med möjlighet att välja inriktning år två. De inriktningar vi erbjuder är:

Socialpedagog med inriktning mot behandlingsmetoder
Socialpedagog med inriktning mot ungdomsarbete och utomhuspedagogik

Beroende på vilken inriktning du väljer andra året kommer du att kunna fördjupa dig i antingen behandlingsmetoder, gruppmetoder och samtalsmetoder eller i utomhuspedagogik, ledarskap och kommunikation.

Utbildningen till socialpedagog ger dig en bred kompetens där du kan arbeta inom många olika verksamheter, exempelvis  inom skolan, behandlingshem, LSS-boende, kriminalvård, barn- och ungdomsvård eller socialpsykiatrin.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.birka.fhsk.se/utbildningar/yrkesutbildningar/socialpedagog/

Birka folkhögskola

En mil utanför Östersund ligger Birka Folkhögskola, precis längs med Storsjöns strand och med utsikt över Årefjällen. Här möts du av engagerad och kunnig personal, många olika utbildningar och människor från hela världen. Vi gillar att bjuda in till gemensamma aktiviteter, föreläsningar och konserter. För att alla ska få ro och möjlighet att må bra hos oss så är vi en helt drogfri skola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birka folkhögskola
Birkavägen 25
836 95 Ås

Telefon: 063-14 74 00
E-post: info@birkafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.birka.fhsk.se/