Konst & språk i Frankrike

Profilkurs Åredalens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
FRANSKA - KONST - FRANSK KULTUR. Vill du lära dig franska, utveckla ditt konstnärliga skapande och bo i Södra Frankrike?

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Lägsta ålder 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Plats för kursen: Åredalensfolkhögskola samt Bagnols sur Ceze, södra Frankrike

Kostnader: Se http://aredalensfhsk.se/ utbildningar/ecole-de-mont-cotton/

Kontakt: Helena Schmidt-Bourges

E-post:
helena@aredalensfhsk.se

Vår utbildning i konst och franska, Ecole de Mont Cotton, hålls i Provence, södra Frankrike. En plats med närhet till vacker natur och städer med ett rikt konstliv. Kursen är för dig som vill lära dig franska på ett effektivt sätt samt dela din vardag med andra kreativa människor. På Ecole de Mont Cotton får du utveckla ditt konstnärliga skapande vilket kan leda till vidare studier inom design, arkitektur, konst eller liknande.

Kursbeskrivning

Du arbetar mycket med olika projekt ute i samhället och med gästlärare på skolan för att träna språket i vardagssituationer och i arbete. Du gör studiebesök på konsthögskolor, samarbetar med olika intressenter inom konsten, du besöker konstutställningar; bl a carré d’Art i Nîmes, Collection Lambert i Avignon, och biennalen i Lyon (vart annat år).

Konsthistoria med betoning på samtidskonst, är en viktig del i undervisningen, du får även lära dig olika tekniker under året, grafik, måleri, skulptur, video, ljud mm. Du jobbar på olika övningar i konst men även på ett personligt projekt under året i valfri teknik.

Kursen strävar efter självständighet och personlig utveckling. Du kan förbereda dina arbetsprover till en högre utbildning och även passa på att avlägga ett prov i franska på våren, ett sk TCF (test de connaissance du français). Undervisningen i franska anpassas efter deltagarnas nivåer i franska.

Delar av kursinnehållet:

 • Möte med verksamma konstnärer, gästlärare i olika konstformer
 • Vad är färg? studiebesök i Roussillon, måleri
 • Kroki, grafik, foto och skulptur
 • Installationer, video- och ljudkonst
 • Franska språket: nybörjare och fortsättning
 • Studiebesök på konstskolor, museer, konsthallar, festivaler

  

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Konst : Att utveckla sin förmåga att uttrycka sig i en eller flera konstnärliga tekniker. Bli självständig och göra val, kunna förklara sina val. Förstå sammanhang inom konsthistorian och samtidskonsten. Franska 1: kunna uttrycka sig i vardagssituationer på franska, presentera sig och tala om intressen. Franska 2: kunna diskutera och argumentera i ämnen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://aredalensfhsk.se/utbildningar/ecole-de-mont-cotton/

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln