Hälsocoach - Personlig tränare och massör distanskurs

Ansökan stängd
Skola:
Ädelfors folkhögskola
Plats:
Holsbybrunn - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymnasium eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
7 obligatoriska träffar

Kontakt: Jonas Nordh

Telefon: 0383-571 99

E-post:
jonas.nordh@adelfors.nu

Hälsocoach 1-årig yrkesutbildning som vänder sig till dig som vill jobba med hälsofrämjande frågor eller gå en utbildning för egen personlig utveckling. 

Hälsocoach - personlig tränare och massör på distans

Vi erbjuder en 1-årig yrkesutbildning till dig som vill jobba med träning och hälsa samt att motivera och inspirera. Utbildningen levererar både frågor och svar brett inom hälsoområdet som både är och fortsätter att vara, i ständig utveckling. Efter avslutade studier har du breda kunskaper inom det breda hälsospektrat; träningslära, anatomi, nutritionslära och mycket mer. Du har en även specifik kompetens inom personlig träning, massage och gruppträning. Följ oss gärna på Instagram.

Certifieringar

  • Certifierad Personlig tränare genom Europe Active, en internationell licens som ger dig möjlighet att jobba som personlig tränare i hela Europa.
  • Certifierad massör genom Ädelfors Folkhögskola
  • Möjlighet till (via teoretiskt prov) certifierad massör genom Svenska Friskvårdsförbundet
  • Certifierad inom cirkelträning och  koreograferad gruppträning genom Concept education.

De studerande får även möjlighet till grundutbildning i Body Bike, Indoor Cycling och TRX Suspension Training. Som hälso- och friskvårdscoach har du redskapen, verktygen och inte minst personligheten för att leda individer mot ett hälsosamt och välmående liv!

Målsättning

De som avslutat sina studier hos oss jobbar idag aktivt som till exempel massörer, personliga tränare och gruppträningsansvariga. Det är även många som valt inriktningen att arbeta i diverse hälso- och träningsfrämjande miljöer som spa, skola, idrottsföreningar och företag för att nämna några.

Förutom allt detta under läsåret så kommer du dessutom att ha utvecklats själv, både på det personliga planet men även på det professionella. Vi ger dig möjligheten till utveckling på många plan! Vårt mål är att vår utbildning ska vara av hög kvalitet och därför är flertalet av våra utbildare yrkesverksamma inom sina respektive områden.

Svenska Friskvårdsförbundet kvalitetssäkrar utbildningen så att arbetsgivare, studerande och klienter vet att utbildningen håller en nivå som är godkänd av branschen.

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutade studier har du kunskaper inom hälsoområdet, samt specifik kompetens i form av personlig tränare, massör och gruppträningsinstruktör. Även grundutbildning i Body Bike Indoor cycling samt TRX Suspension Training ingår.

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress: Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
E-post: info@adelfors.nu
Webbadress: http://www.adelfors.nu/